Ingrediente
200 g paste;
300-350 g ciuperci;
2-3 linguri de unt (separate);
1 lingură ulei de măsline;
2 căței de usturoi;
1/2 ceapă, tocată fin;
200 g parmezan ras.
Pentru servit (opțional)
Parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat.
Mode de preparare
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin. Păstrează o cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele.
Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește un minut ceapa și usturoiul. Dă focul mai mare, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească. Adaugă restul de 2 linguri de unt și amestecă până se topește.
Micșorează un pic focul. Adaugă pastele, 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziție și continuă până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă. Asezonează cu sare și piper. Poți presăra deasupra pătrunjel tocat mărunt sau parmezan.
Citeşte şi: Ficăţei cu ceapă şi usturoi