Ingrediente
- 50 de gr. de cuşcuş
- 150 ml apă fierbinte
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 rodie
- 10 roşii cherry
- 1 ceapă roşie
- ulei de măsline, sare, piper, suc de lămâie
Opţional: lipii libaneze
Mod de preparare
Se hidratează cuşcuş în 150 ml apă fierbinte, pentru 15 minute, într-un bol acoperit. Între timp, se toacă cubuleţe roşiile, ceapa, pătrunjelul. Dacă doreşti mai multă aromă poţi adăuga coriandru în loc de pătrunjel.
Se curăţă rodia, din care veţi folosi 2-3 linguri de boabe.
După ce s-a răcit cuşcuş se aerează cu o furculiţă şi se adaugă restul ingredientelor. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi suc de lâmâie, după gust.
Se serveşte cu lipie libaneză, rumenită.
Reţetă oferită de Avida.
Citeşte şi: Tort Red Velvet