Ingrediente:
4 pulpe de pui
1/2 lămâie
1 baton de scorţişoară
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
2 căţei de usturoi
1 linguriţă curry
1 lingură de ulei de măsline
1 pungă magică
Mod de preparare
Condimentăm pulpele cu sare, piper, curry, le stropim cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Le punem apoi în punga magică, cu batonul de scorţişoară, restul de lămâie tăiată în patru şi căţeii de usturoi tăiaţi în jumătăţi. Punem punga magică pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dăm la 200 de grade pentru 40 de minute. Apoi scoatem pulpele din pungă, pornim ventilaţia cuptorului şi le mai lăsăm la rumenit încă 10-15 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta.
Ingrediente morcovi crocanţi
6 morcovi
3 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
sare, piper
zeama de la 1/2 lămâie
1 iaurt mic grecesc (140 gr)
câteva felii de telemea/feta
Spălăm şi curăţăm morcovii, apoi îi tăiem pe jumătate, pe lungime. Îi punem într-o tavă cu hârtie de copt şi îi condimentăm: 1 lingură de ulei, sare, piper. Punem tava la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Mărim temperatura la 250 de grade, pentru încă 10 minute.
Facem un dressing din usturoiul pisat, pătrunjelul tăiat mărunt, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Când morcovii sunt gata îi punem pe un pat de iaurt amestecat cu bucăţele de telemea. Peste morcovi adăugăm dressingul.
Reţetă oferită de AVIDA