2.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareTartă cu umplutură de iaurt

Tartă cu umplutură de iaurt

Ingrediente pentru aluat:

(pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm)

  • 3 gălbenuşuri
  • 120 gr unt topit
  • 105 gr zahăr
  • 300 gr făină
  • 5 gr praf de copt

Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până se deschid la culoare şi au o consistenţă spumoasă. Adăugăm untul topit (şi răcit în prealabil) şi treptat încorporăm făina şi praful de copt. Aluatul obţinut îl împărţim în două părţi egale şi le punem la frigider pentru 30 de minute.

Ingrediente pentru crema cu iaurt:

  • 3 albuşuri
  • 120 gr zahăr
  • 600 gr iaurt grecesc (minim 10% grăsime)
  • 125 gr făină
  • 5 gr esenţă de lămîie

Facem o bezea din albuş şi zahăr apoi adăugăm treptat iaurtul, făina şi esenţa.

Tapetăm tava de tartă cu hârtie de copt şi întindem una din părţile de aluat. Punem apoi crema rezultată şi peste dăm pe răzătoare a doua parte de aluat.

Dăm tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 de minute. Prăjitura se serveşte rece şi dacă doriţi puteţi adăuga 2-3 linguriţe de dulceaţă de afine.

Reţetă oferita de AVIDA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS