Ingrediente:
500 gr. brânză proaspătă de vaci
2 ouă mari
4 linguri de zahăr
6 linguri de griș
Coaja rasă de la o lămâie
Un praf de sare
Esență de vanilie
Dulceață de afine
Smântână grasă
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, grișul, coaja de lămâie, sarea și esența de vanilie până la omogenizare.
Lasă compoziția să se odihnească timp de 30 de minute, la frigider.
Cu mâinile umede, formează bile din compoziție, pentru a le da forma caracteristică de papanasi.
Pune la încins o tigaie mare, cu ulei. Când uleiul s-a încins adaugă papanaşii.
Când s-au ridicat la suprafață, întoarce-i şi prăjeşte-i până devin aurii, pe ambele părţi.
Scoate papanaşii cu o spumieră și lasă-i să se scurgă bine, pe un şerveţel.
Servește papanaşii calzi, cu dulceață de afine și smântână.
Reţetă sugerată de AVIDA