Cine nu adoră o îngheţată delicioasă pe care o poate face foarte rapid acasă. Găseşti mai jos ingredientele de bază, iar pentru extra savoare, fi creativ şi adaugă fructele preferate, ciocolată, extract de vanilie, bucăţi de bezele, nuci, biscuiţi oreo, piureuri de fructe, etc.
- 500 gr smântână pentru frişcă, 35% grăsime
- 400 gr lapte condensat îndulcit, minim 9% grăsime
- 300 gr din fructele preferate
Mixaţi smânâna pentru frişcă până se întăreşte, cu grijă să nu o tăiaţi. Încorporaţi treptat laptele condensat. Textura finală trebuie sa fie uşor lichidă, nu foarte fermă.
Adăugaţi apoi fructele preferate, tăiate în cuburi mici şi încorporaţi-le folosind o spatulă. Puteţi alege să adăugaţi şi pepite de ciocolată.
Tapetaţi cu folie alimentară o tavă sau un bol şi mutaţi compoziţia obţinută, apoi puneţi la congelator pentru minimum 6 ore.
Pentru a obţine o textură spumoasă, ingredientele trebuie păstrate la frigider, înainte de folosire.
Daca îţi doreşti o îngheţată de cacao, poţi adăuga 70 grame de cacao.
Reţetă sugerată de AVIDA