Descoperă cum să prepari o delicioasă saramură de crap, o rețetă tradițională românească perfectă pentru iubitorii de pește. Servește această saramură de crap alături de mămăliguță și mujdei de usturoi pentru o experiență culinară completă. Urmează pașii simpli din rețetă și bucură-te de un preparat savuros, ideal pentru mesele de weekend în familie.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 bucăţi de file de crap
- 6 roşii potrivite, cât mai coapte
- 2 ardei kapia roşu
- 1 ardei iute (opţional)
- 1 căpățână de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
- 3 linguri de ulei
- apă
Mod de preparare:
Preparaţi peşte pe un grătar sau pe o tigaie tip grill, condimentat în prealabil cu sare şi piper.
Reveniţi apoi pe grill cu roşiile şi ardeiul kapia şi cel iute. Cel mai uşor este să folosiţi un grătar mai mare, unde să puteţi găti în acelaşi timp peştele şi legumele.
Lăsaţi roşiile şi ardeiul să se răcească apoi îi curăţaţi de coajă. Pe foc, într-o oală, adăugaţi 3 linguri de ulei şi puneţi roşiile tăiate cuburi mici. Adăugaţi apoi ardeiul kapia tăiat fâşii şi usturoi zdrobit, după gust. După 10 minute adăugaţi aproximativ 1 litru de apă, sare şi piper (dar nu uitati că aţi condimentat şi pestele să nu exageraţi cu sarea).
Lăsaţi să fiarbă suficient încât să se combine ingredientele şi apa să mai scadă.
Adăugaţi apoi peştele şi lăsaţi focul mic, pentru ca peştele să fie pătruns de saramură. Acum este momentul să adăugaţi şi ardeiul iute, dacă doriţi puţină iuţeală în saramură.
Adăugaţi pătrunjelul tocat şi reglaţi saramura, după preferinţe, cu mai mult usturoi sau piper şi sare.
Opriţi focul şi acoperiţi oala până la servire. Saramura se consumă caldă, alături de mămăligă și mujdei de usturoi.
Reţetă sugerată de AVIDA