2.3 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareQuiche cu dovleac și gorgonzola

Quiche cu dovleac și gorgonzola

Quiche-ul cu dovleac și gorgonzola este o adevărată încântare culinară, aducând împreună aroma dulce a dovleacului copt și nota intensă a brânzei gorgonzola într-o tartă cremoasă și savuroasă.

Ingrediente

Pentru aluat
225 g făină
125 unt
3-4 linguri apă
un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură
400 g piure de dovleac
100 g brânză gorgonzola
2 ouă
150 ml lapte
sare
piper

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă făina cu sarea. Se adaugă untul și se amestecă până ce aluatul are consistența de pesmet.
Se adaugă apa treptat și se frământă cu mâinile. Aluatul obținut se modelează într-un disc, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Aluatul rece se întinde cu ajutorul unui sucitor la dimensiunea formei (diametru 25 cm).Aluatul se transferă în formă, se înțeapă cu furculița și se lasă să se odihnească pentru 15-20 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Peste aluat se pune o foaie de copt, se adaugă fasole și se coace în orb pentru 20 de minute.
După cele 20 de minute se îndepărtează foaia de copt și fasolea și se mai lasă la copt pentru 5-10 minute sau până ce capătă o culoare aurie. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Într-un castron se amestecă ouăle și laptele. Se condimentează cu sare și piper.
Piureul de dovleac se adaugă peste aluatul copt și se întinde uniform. Brânza gorgonzola se sfarmă și se adaugă peste piureul de dovleac. Amestecul de ouă și lapte se adaugă peste gorgonzola și piureul de dovleac.
Acest quiche cu dovleac și gorgonzola se va coace timp de 20-25 de minute sau până ce umplutura capătă o culoare aurie. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Reţetă oferita de unica.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS