7.6 C
Craiova
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareChiftele de cartofi cu nuci şi alune – Reţetă de post

Chiftele de cartofi cu nuci şi alune – Reţetă de post

Aceste chiftele sunt o alternativă sănătoasă şi delicioasă la chiftelele clasice, perfecte pentru perioadele de post. Combinând texturile crocante ale nucilor şi alunelor cu cartofii moi, aceste chiftele vor deveni rapid preferatele tale.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 100 gr. nuci, mărunţite
  • 100 gr. alune, mărunţite
  • 3 linguri făină (sau pesmet)
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • Sare şi piper după gust
  • Ulei pentru prăjit chiftelele

Mod de preparare

  1. Fierbe cartofii cu coajă până când devin moi. După ce s-au răcit puţin, curăţă-i şi dă-i pe răzătoarea mare.
  2. Într-un bol mare, amestecă cartofii raşi cu ceapa tocată, usturoiul, nucile şi alunele mărunţite. Adaugă făina (sau pesmetul), pătrunjelul, boiaua, sarea şi piperul. Amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă.
  3. Ia cu mâna cantităţi mici din compoziţie şi formează chiftele de mărimea dorită. Dacă este prea moale compoziţia, mai adaugă puţină făină sau pesmet.
  4. Într-o tigaie mare, încălzeşte uleiul şi prăjeşte chiftelele pe ambele părţi până devin aurii şi crocante. Scoate-le pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
  5. Serveşte chiftelele calde, alături de o salată proaspătă sau o garnitură preferată.

Rețetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS