Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și sănătoase, stavridul la cuptor este alegerea perfectă. Cu aroma sa îmbietoare de rozmarin și prospețimea lămâii, acest fel de mâncare va încânta papilele gustative ale tuturor. În plus, este ușor de preparat și perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente:
- 6-8 bucăţi de stavrid proaspăt
- 2 lămâi, feliate subțire
- 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 4 căței de usturoi, pisați
- 1 ceapă roșie, tăiată julienne
- 100 gr. de măsline negre
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Sărați și piperați stavridul pe ambele părți. Într-o tavă de cuptor, așezați peștele pe un pat de crenguțe de rozmarin și felii de lămâie.
Stropiți peștele cu 2 linguri de ulei de măsline și puneți tava în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când peștele este gătit și se desface ușor cu furculița.
Între timp, într-un bol mic, amestecați restul de 2 linguri de ulei de măsline cu usturoiul pisat, ceapa roșie și măslinele.
Scoateți peștele din cuptor și așezați-l pe o farfurie. Turnați amestecul de ulei de măsline, usturoi, ceapă și măsline peste stavrid.
Mai multe rețete găsiți pe facebook AVIDA și Instagram – avida_ro
CITEŞTE ŞI: Tartă cu praz și brie – deliciul tradițional oltenesc, cu arome franțuzești