13.3 C
Craiova
luni, 14 aprilie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePrăjitura Deşteaptă: desert magic în trei straturi

Prăjitura Deşteaptă: desert magic în trei straturi

Descoperă rețeta magică a prăjiturii, un desert delicios și surprinzător care se separă în trei straturi distincte în timpul coacerii. Această prăjitură minunată, cunoscută pentru textura sa cremoasă și gustul său rafinat, este perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru a-ți răsfăța familia și prietenii. Urmează pașii simpli din rețeta noastră și bucură-te de un desert magic în propria ta bucătărie.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 125 gr unt topit
  • 115 gr făina
  • 500 ml lapte călduţ
  • esenţă de vanilie (optional)
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare până devin ferme.

În alt bol, mixează gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Adaugă untul topit și esența de vanilie, dacă folosești.

Adaugă făina treptat și amestecă bine. Toarnă laptele călduț treptat, amestecând continuu. Încorporează albușurile bătute spumă în amestec, amestecând ușor cu o spatulă.

Toarnă compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coace prăjitura timp de 50-60 de minute sau până devine aurie.

Lasă prăjitura să se răcească complet în tavă înainte de a o tăia. Vei observa că s-a format în trei straturi: unul cremos, unul de blat pufos și unul de pandișpan.

Mai multe rețete găsiți pe Facebook AVIDA și Instagram – avida_ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS