19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegizorii Benoît Jacquot și Jacques Doillon, arestați pentru agresiune sexuală

Regizorii Benoît Jacquot și Jacques Doillon, arestați pentru agresiune sexuală

Regizorii francezi Benoît Jacquot și Jacques Doillon au fost luați în custodia poliției pentru audieri cu privire la acuzațiile de agresiune sexuală aduse împotriva lor de actrița și regizoarea Judith Godrèche.

Presa franceză a relatat că ambii bărbați au fost audiați de filiala din Paris a Brigăzii Franței pentru Protecția Minorilor.

Godrèche a dezlănțuit un nou val MeToo în Franța anul acesta, după ce a decis să vorbească despre propriile experiențe de abuz sexual în lumea cinematografiei franceze când era adolescentă.

Ea a depus plângeri oficiale împotriva lui Jacquot și Doillon în februarie, potrivit uk.news.yahoo.com.

Actrița și regizorul a avut o relație la sfârșitul anilor 1980, despre care ea spune că a început când ea avea doar 14 ani, iar el 40.

Godrèche condamnă acum relația, spunând că se afla sub controlul lui Jacquot și a depus o plângere de „viol cu ​​constrângere” împotriva lui în februarie.

Totodată, ea a depus și o plângere împotriva lui Doillon, pentru „viol cu ​​violență”, legat de comportamentul acestuia pe platoul filmului din 1989 The 15 Year Old Girl.

Alte plângeri

În urma acțiunii în justiție a lui Godrèche împotriva lui Jacquot, actrița Julia Roy a depus o plângere pentru agresiune sexuală împotriva regizorului, iar actrița Isild le Besco a depus o plângere pentru violul unei minore de peste 15 ani, pentru evenimente care au avut loc între 1998 și 2007.

Conform legislației franceze, persoanele acuzate de o infracțiune pot fi ținute în arest până la 48 de ore pentru audieri.

Regizorii Benoît Jacquot și Jacques Doillon au negat acuzațiile, iar avocații lor, Marie Dosé și Julia Minkowski, au denunțat luni măsura arestării.

Într-o declarație, avocatul lui Jacquot, Dosé, a deplâns faptul că detaliile anchetei au fost acoperite de mass-media, spunând că „prezumția de nevinovăție” a clientului ei a fost încălcată.

În numele lui Doillon, Minkowski a spus că, având în vedere „vechimea faptelor”, interogarea ar fi trebuit să aibă loc ca „o audiere liberă”, mai degrabă decât sub regimul arestului poliției.

Citeşte şi: Caniculă şi furtuni în următoarele zile în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS