28.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFiul celui mai bogat om din Asia se căsătorește. Va fi cea mai fastuoasă nuntă din India

Fiul celui mai bogat om din Asia se căsătorește. Va fi cea mai fastuoasă nuntă din India

Anant Ambani, fiul celui mai bogat om din Asia, urmează să se căsătorească cu iubita lui de multă vreme, Radhika Merchant. La sfârșitul acestei luni, într-o ceremonie fastuoasă, descrisă pe scară largă drept nunta anului în țară, cei doi își vor uni destinele.

Sărbătorile extravagante de dinainte de nuntă au făcut deja frenezie prin presa indiană, iar fluxurile de pe rețelele de socializare sunt agitate cu privire la ceea ce urmează.

În martie, cuplul a avut o petrecere de trei zile înainte de nuntă în orașul de vest Jamnagar, la care au participat aproximativ 1.200 de invitați de mare profil, printre care Mark Zuckerberg și Bill Gates. Un spectacol de lumini elaborat cu 5.500 de drone a luminat cerul deasupra unui palat de sticlă construit la comandă pentru festivitățile în care petrecăreții au dansat toată noaptea la un spectacol susținut de nimeni alta decât Rihanna.

Croazieră de patru zile în Marea Mediterană pentru prieteni și familie

Apoi, într-un weekend de la sfârșitul lunii mai, cuplul a organizat o croazieră de patru zile în Marea Mediterană pentru prieteni și familie. S-au făcut mai multe escale prin Europa și a inclus o mulțime de celebrități de la Bollywood, cu spectacole susținute de Katy Perry, Backstreet Boys și starul operei Andrea Bocelli.
Nunta din Mumbai va avea loc între 12 și 14 iulie la casa părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani. Este o reședință de 27 de etaje numită Antilia – precum și la Jio World Convention Center, deținut de familie, un loc extins, cu o capacitate de peste 16.000 de oameni.

Detaliile au fost bine păzite, dar dacă evenimentele de dinainte de nuntă au fost grandioase sunt de așteptat ca cele de nuntă să fie grandioase. Iată ce știm.

Cine sunt mirii?

Ambani, de 29 de ani, este fiul cel mai tânăr al celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, care are o avere estimată la 118 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Fiul său este responsabil de impulsionarea expansiunii sectorului energetic al conglomeratului familiei, Reliance Industries.

Cel mai mic dintre trei frați, Ambani a absolvit Universitatea Brown. Fratele și sora lui fac parte din consiliul de administrație al Reliance și administrează alte părți ale companiei. Anant a fost îngrijorat de bunăstarea animalelor încă din copilărie.

El și-a lansat recent proiectul pasional, Vantara, un adăpost de animale de 3.000 de acri, care a fost vizitat de oaspeți VIP îmbrăcați în ținute cu tema junglă în timpul petrecerii de dinainte de nunta din Jamnagar.

Merchant, de 29 de ani, este fiica magnatului farmaceutic Viren Merchant și lucrează pentru compania sa, Encore Healthcare. Absolventă a Universității din New York, ea a spus pentru Vogue că l-a cunoscut pe Ambani prin intermediul unor prieteni comuni în timpul unei călătorii în 2017. „Acea primă întâlnire tocmai a stârnit ceva special între noi și nu a trecut mult până când am început să ne întâlnim”, a spus ea.

Nita și Mukesh Ambani, mama și tatăl mirelui, fotografiați la o sărbătoare înainte de nuntă
Nita și Mukesh Ambani, mama și tatăl mirelui, fotografiați la o sărbătoare înainte de nuntă

Merchant este, de asemenea, instruită oficial în Bharatnatyam, o formă de dans clasic indian.

Vorbind despre viitoarea soție, Ambani a spus în timpul unui discurs la Jamnagar: „Sunt 100% norocosul. Parcă am întâlnit-o ieri pe Radhika, dar în fiecare zi mă îndrăgostesc din ce în ce mai mult.”

La ce ne putem aștepta la nuntă?

În conformitate cu tradiția hindusă, datele nunții cuplului au fost alese în funcție de zilele de bun augur de pe hărțile lor natale.

Nunțile hinduse includ de obicei mai multe evenimente și au loc pe parcursul mai mult de o zi, potrivit CNN.

Festivitățile includ de obicei o ceremonie Haldi, în care oaspeții aplică pastă de turmeric pe brațele și fața mirilor pentru noroc și protecție împotriva spiritelor rele. Apoi mai este mehndi, un ritual în care un artist pictează modele complicate cu henna pe mâinile miresei și ale invitaților. Seara dinaintea nunții este de obicei rezervată pentru sangeet, când nunta mirilor dansează pentru invitați.

Festivitățile vor începe pe 12 iulie cu ceremonia „Shubh Vivaah”

Potrivit ANI, una dintre cele mai mari agenții de presă din India, festivitățile vor începe pe 12 iulie cu ceremonia „Shubh Vivaah” sau „nunta de bun augur”. A doua zi este ceremonia „Shubh Aashirwad” sau „binecuvântarea divină”, iar festivitățile se încheie pe 14 iulie cu „Mangal Utsav” sau recepție. Invitația a fost plasată într-o cutie roșie ornamentată cu o reprezentare a zeului hindus Vishnu pe față, potrivit unui videoclip publicat de ANI.

Radhika Merchant într-o creație a lui Manish Malhotra purtată la petrecerea ei înainte de nuntă
Radhika Merchant într-o creație a lui Manish Malhotra purtată la petrecerea ei înainte de nuntă

Manish Malhotra, unul dintre cei mai faimoși designeri ai țării, a fost numit director de creație al nunții, colaborând cu Nita Ambani și numeroși vânzători pentru a pune în aplicare viziunea familiei, potrivit CNN.
Malhotra a declarat că s-a bazat pe „abordarea vizionară” a lui Nita, echipa sa creând teme și experiențe pentru nuntă care „întruchipează esența Indiei în timp ce reflectă personalitățile distincte ale cuplului”.

„Fiecare detaliu, de la decor și bucătărie până la ținută și ambianță; fiecare eveniment, de la vibrantul Sangeet la ziua nunții ceremoniale și la marea recepție, este conceput pentru a cufunda oaspeții într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare”, a explicat el prin e-mail.

La ce ne putem aștepta de la moda nunții?

Mirii sunt așteptați să poarte ținute care să facă declarații, care să prezinte meșteșugurile și textilele indiene, talentul de acasă, precum și piese impregnate de simbolism.

Ținutele cuplului purtate la evenimentele dinainte de nuntă au inclus piese uimitoare de la designeri indieni de top, precum Malhotra, Sabyasachi Mukherjee și Tarun Tahiliani.

Malhotra a proiectat două lehengas pe care Merchant le-a purtat la petrecerea de dinainte de nuntă. Îmbrăcămintea aurie a fost împânzită cu 20.000 de cristale Swarovski și a folosit cunoștințele a peste 70 de artizani, în timp ce o lehenga albastră inspirată de Art Deco a durat 5.700 de ore.
Aspectul lui Ambani a fost și el îndrăzneț. La unul dintre evenimentele de la Jamnagar, a purtat un sherwani ivoire, un costum tradițional indian din două piese, conceput de Rohit Bal, cu o broșă personalizată de Lorraine Schwartz.

Etichete de la case de modă de lux

Etichete de la case de modă de lux au fost văzute alături de etichete emergente. Merchant a purtat Versace în timpul sărbătorilor din martie – o versiune roz personalizată a rochiei purtate anterior de Blake Lively la Gala Met 2022. În croaziera pe Marea Mediterană, Merchant a purtat o rochie alb-negru, concepută de Robert Wun, născut în Hong Kong, cu o scrisoare de dragoste a logodnicului ei imprimată pe fusta de șifon. Coordonându-se cu Merchant, Ambani a purtat și un costum negru personalizat, proiectat de Wun, încrustat cu bijuterii.

Pentru nunta din iulie, Malhotra a spus că echipa sa a „dedicat câteva luni de măiestrie meticuloasă pentru a crea piese rafinate”. Deși nu a putut dezvălui detaliile articolelor de îmbrăcăminte înainte de ocazie, el a spus că lucrările la unele dintre ele au început înainte de sărbătorile de dinainte de nuntă.

Oaspeții sunt așteptați să se îmbrace în ținute „tradiționale indiene”

La viitoarea nuntă, oaspeții sunt așteptați să se îmbrace în ținute „tradiționale indiene”, conform invitației de nuntă, care ar putea include un saree pentru femei și o kurta – pantaloni lejer, cu o tunică – pentru bărbați.

Oaspeților li s-a cerut să poarte ținute „Indian formal” în ziua următoare și „Indian Chic” pentru evenimentul de recepție de duminică.

Malhotra a descris codul vestimentar „indian chic” ca fiind ceva care „împletește elemente tradiționale indiene cu moda contemporană”.

Pentru cuplu, a spus el, acest lucru se traduce prin „ansambluri izbitoare care onorează bogata noastră moștenire culturală, reflectând în același timp stilul lor personal. Gândiți-vă la broderia complicată și siluete inovatoare care surprind atât tradiția, cât și modernitatea.”

În ceea ce privește oaspeții, a spus Malhotra, ne putem aștepta să vedem „saree și lehengas atemporale combinate cu bluze moderne sau sherwani tradiționale cu o notă contemporană.

„Cheia este să sărbătorim măiestria indiană în timp ce îmbrățișăm o estetică sofisticată, elegantă, care se simte atât atemporală, cât și proaspătă.”

Citește și: Fiica președintelui Camerunului sugerează o relație între persoane de același sex

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS