14 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHarvey Weinstein, operat de urgență pe inimă

Harvey Weinstein, operat de urgență pe inimă

Producătorul de film Harvey Weinstein se află în spitalul din New York pentru o intervenție chirurgicală de urgență pe inimă, au declarat avocații săi pentru BBC News.

Avocații lui Weinstein au spus că a fost dus duminică seara de la închisoarea din Rikers Island la spitalul Bellevue. Nu au oferit detalii suplimentare.
Avocații săi spun că suferea de mai multe afecțiuni de sănătate și se confruntă cu dureri în piept.

Weinstein, de 72 de ani, a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală în 2020 la New York și condamnat la 23 de ani de închisoare. Aceste condamnări au fost anulate în aprilie, când un judecător de apel a decis că nu a primit un proces echitabil. El se confruntă cu o posibilă rejudecare la sfârșitul acestui an. Weinstein a fost condamnat pentru agresarea sexuală a fostei asistente de producție Mimi Haleyi în 2006 și pentru violarea Jessicai Mann, o fostă actriță aspirantă, în 2013.

Cu toate acestea, în apelul său, instanța a spus că procurorii din cazul central #MeToo au chemat martori ale căror acuzații nu fac parte din acuzațiile împotriva lui.

Weinstein a fost, de asemenea, condamnat la 16 ani de închisoare într-un proces separat pentru viol din California, împotriva căruia face apel.

Weinstein are mai multe probleme de sănătate

Weinstein s-a confruntat cu probleme grave de sănătate și a fost internat de mai multe ori la spital în ultimii ani.

În iulie, a fost tratat pentru Covid-19 și pneumonie dublă.

În 2020, a fost internat la spital cu dureri în piept. De asemenea, el a fost dus la spitalul Bellevue în același an pentru a deschide o arteră blocată, potrivit CBS.
De asemenea, are diabet și hipertensiune arterială.

Peste 100 de persoane au făcut acuzații de viol la aadresa lui Weinstein, datând de la sfârșitul anilor 1970.

Decizia acuzatorilor săi de a se prezenta și condamnarea sa ulterioară la New York, au galvanizat mișcarea #MeToo împotriva abuzului sexual din partea bărbaților puternici.

Weinstein și-a susținut întotdeauna nevinovăția și a susținut că a fost victima unei „înscenări”.

El a co-fondat studioul de film Miramax, care a produs hituri printre care Shakespeare in Love – care a câștigat cel mai bun film la Premiile Academiei – și Pulp Fiction.

Filmele sale au primit peste 300 de nominalizări la Oscar și 81 de statuete.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS