10.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinKate îmbrățișează o tânără bolnavă de cancer la Castelul Windsor

Kate îmbrățișează o tânără bolnavă de cancer la Castelul Windsor

Prințesa de Wales a îmbrățișat o adolescentă cu o formă agresivă de cancer în timpul unei vizite la Castelul Windsor.

Prințesa, care luna trecută a încheiat chimioterapia, s-a întâlnit cu Liz Hatton, de 16 ani, după ce a invitat-o ​​pe adolescentă să facă fotografii. Liz, o fotografă în devenire din Harrogate, North Yorkshire, căreia i s-a spus la începutul acestui an că mai are între șase luni și trei ani de trăit, are o listă de fotografii.

Prințul William și Catherine, care ea însăși este un fotograf pasionat, au spus că tânăra i-a inspirat pe amândoi. Liz a avut ocazia să facă fotografii cu investitura, cu ciclistul Mark Cavendish și fostul fotbalist Ally McCoist, după ce Prințul William a auzit despre Liz prin patronajul său al London Air Ambulance Charity. După ce au făcut fotografii, cuplul regal s-a întâlnit cu Liz și familia ei.

Întâlnire de suflet

Prințul William și Catherine au scris într-o postare pe X: „E o plăcere să mă întâlnesc cu Liz la Windsor astăzi. „Un tânăr fotograf talentat a cărui creativitate și putere ne-au inspirat pe amândoi. Vă mulțumim că ne-ați împărtășit fotografiile și povestea.”

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat: „După investitură, atât Prințul, cât și Prințesa de Wales s-au întâlnit cu Liz în privat cu familia ei pentru a afla despre ziua și călătoria ei”.

Liz a spus că a fost „pe lună” după ce s-a întâlnit cu cuplul la castel, potrivit BBC. „Oameni atât de drăguți, autentici și amabili, sunt ferictă că eu și familia mea am avut această experiență”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Liz și familia ei i-au cunoscut pe Prințul și Prințesa de Wales la o întâlnire privată
Liz și familia ei i-au cunoscut pe Prințul și Prințesa de Wales la o întâlnire privată

Fotografia, pasiune de peste 10 ani

Evenimentul este o apariție rară pentru Catherine, care a fost ferită de vederea publicului o mare parte a anului. Palatul a indicat anterior că în acest stadiu nu este posibil să se spună dacă prințesa nu are cancer, în ciuda faptului că a terminat tratamentul cu chimioterapie. Liz a întocmit o listă de fotografii „pentru a crea o viață de amintiri” după ce a fost diagnosticată cu tumoare desmoplastică în ianuarie.

Natura rară a cancerului înseamnă că în prezent nu există un tratament standard de îngrijire. Liz s-a apucat de fotografie la 6 ani, după ce a economisit bani pentru primul ei aparat foto. A obținut cea mai mare notă posibilă la materie la GCSE, înainte de a începe un nivel A în ea la Harrogate Grammar School. Mama ei, Vicky Roboyna, a spus anterior pentru BBC că hobby-ul fiicelor ei i-a oferit o „concentrare” încă de la diagnosticul ei.

Citește și: Povestea craioveanului care face carieră în politică în afara graniţelor. Este singurul străin de pe lista celor mai influenţi tineri din Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS