10.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMedicul acuzat de moartea actorului Matthew Perry din cauza drogurilor a pledat vinovat

Medicul acuzat de moartea actorului Matthew Perry din cauza drogurilor a pledat vinovat

Medicul acuzat de moartea actorului Matthew Perry din cauza drogurilor a pledat vinovat în acest caz, potrivit BBC.

Dr. Mark Chavez și-a schimbat pledoaria în vinovăție într-un tribunal din Los Angeles cu acuzația de conspirație pentru distribuirea de ketamina anestezic chirurgical. Chavez, de 54 de ani, a vândut pastile de ketamină doctorului Salvador Plasencia, care le-a furnizat lui Perry, vedeta sitcomului NBC Friends. Chavez este una dintre cele cinci persoane acuzate de moartea lui Perry. Actorul de 54 de ani a fost găsit mort în jacuzzi-ul din curtea sa din sudul Californiei, în octombrie 2023. O examinare post-mortem a constatat o concentrație mare a medicamentului ketamina în sângele lui și a stabilit că „efectele acute” ale substanței l-au ucis. Ketamina este folosită ca tratament pentru depresie, anxietate și durere.

Medicul riscă 10 ani de închisoare

În acordul său de pledoarie, Chavez a recunoscut că a obținut ketamina atât de la fosta sa clinică, cât și de la un distribuitor angro printr-o rețetă frauduloasă. Procurorii au spus că asistentul lui Perry, Kenneth Iwamasa, a lucrat cu cei doi medici pentru a-i oferi actorului ketamina de mai mult de 50.000 de dolari (38.000 de lire sterline) în săptămânile dinaintea morții sale.

Potrivit rechizitoriului, cei doi medici au făcut schimb de mesaje în care discutau cât de mult l-ar putea interesa pe Perry flacoanele cu medicament, cu un mesaj pe care scria: „Mă întreb cât va plăti acest idiot”.

Chavez a pledat vinovat la o acuzație mai mică pentru cooperarea sa în anchetă, deși el riscă încă până la 10 ani de închisoare. „A acceptat responsabilitatea. El cooperează”, a declarat avocatul său instanţei.

Chavez și-a predat pașaportul și a fost de acord să renunțe imediat și la licența medicală. El este liber pe cauțiune până la pronunțarea sentinței pe 2 aprilie 2025.

Citește și: Kate îmbrățișează o tânără bolnavă de cancer la Castelul Windsor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS