Cotidianul Ziua se numara printre putinele ziare ale caror conduceri au dibuit capcana intinsa de regimul Basescu presei noastre asa-zis libere si societatii noastre asa-zis civile. Si anume de a comite abuzuri incalificabile personalitatilor antipatice. Alcatuita din escroci, fatuce si gugustiuci, presa noastra dâmboviteana nu scoate nici macar un scâncet de protest fata de aceste abuzuri, multumita ca dusmanului i s-a intâmplat ceva rau.
Din viata se stie insa ca in materie de incalcare a principiilor nu exista dublu standard, ceva in genul: Ai lor sunt calcati in picioare, Bravo!, Ai nostri sunt nedreptatiti: Huo!
Daca nu te ridici impotriva abuzurilor carora le este victima cel mai mare dusman al tau, va veni o vreme când masinaria banditeasca, unsa deja in numeroase cazuri, te va inhata si pe tine.
Sub acest semn, desi Adrian Nastase nu ii e deloc simpatic cotidianului, Ziua a denuntat unul dintre numeroasele abuzuri din ancheta DNA impotriva lui Adrian Nastase.
Intreg Rechizitoriul se bazeaza, in materie de probe, pe doua autodenunturi: cel al consulului Ioan Paun si cel al administratoarei Cristina Popa.
Din câte se stie, atât Ioan Paun, cât si Cristina Popa au fost, in faza initiala a anchetei, invinuiti in dosarul Zambaccian.
Potrivit Rechizitoriului, celor doi li s-a schimbat incadrarea: din invinuiti au devenit martori.
Motivul?
Au acceptat bucurosi sa dea declaratiile care se constituie in singurele probe de la dosar. Potrivit Rechizitoriului, si Ioan Paun, si Cristina Popa au comis grave ilegalitati in cazul Adrian Nastase.
Din cele dezvaluite pâna acum in putinele ziare ramase independente de Cotroceni, cei doi au comis si alte ilegalitati.
Legatura dintre consulul Ioan Paun si controversatul om de afaceri Octavian Cretu lasa loc multor suspiciuni.
Cristina Popa, de exemplu, a fraudat, in calitate de administrator, doua firme.
Intre procurorii DNA si cei doi s-a incheiat un târg:
Noi trecem cu vederea toate ilegalitatile comise nu numai in dosarul Zambaccian, ci si in alte dosare, iar voi faceti niste declaratii asa cum va dictam noi.
E o practica banditeasca, introdusa in România ultimelor doua secole de Justitia cuplului Traian Basescu – Monica Macovei.
A fost folosita cu brio si in cazul primarului de Vâlcea, si in cel al prefectului de Iasi.
Deraierea juridica e indiscutabila. Declaratiile unor asemenea insi n-au nici valoarea hârtiei igienice de la WC-ul lui Daniel Morar.
Un om ajuns la ananghie precum cei doi e in stare sa scrie orice. Inclusiv ce poate trece prin capsorul de virgina al lui Daniel Morar. Pentru ca numai prin capsorul unei fete batrâne care n-a cunoscut barbatul poate trece fantezia de a pune pe Cristina Popa sa declare ca a luat bani din firma si i-a dat lui Adrian Nastase, pentru ca Irina Jianu a amenintat-o ca „o s-o dea la presa“. Prin asta, Daniel Morar a incercat sa iasa dintr-o incurcatura. Irina Jianu nu mai avea nici o legatura cu firmele prin care Rechizitoriul tinea sa arate ca fusese mituit Adrian Nastase, si atunci a nascocit ditamai administratorul de firma care comite o frauda, de teama ca va fi atacata in ziare.
La atâta l-a dus mintea pe numitul Daniel Morar, adus la Bucuresti de la Cluj, locul unde pare a se fi rasturnat Caruta cu sefi a regimului Basescu.
Dincolo de aspectul juridic, practica banditeasca de a smulge declaratii compromitatoare unor insi corupti ridica alta problema.
In schimbul acceptului de a scrie ceea ce-i dicteaza procurorii, coruptul ramâne bine mersi. Cum adica?
Lupta impotriva coruptiei inseamna pedepsirea tuturor celor implicati in acte de coruptie.
Practica banditeasca de la DNA creeaza premisele unei situatii funambulesti.
Toti marii mafioti ai tarii vor merge la DNA si se vor autodenunta ca au dat mita unui adversar politic al regimului Basescu.
Si, in timp ce adversarul politic e târât prin tribunale, mafiotii isi cheltuiesc linistiti averile dobândite prin jaf.
Au patalama la mâna de la DNA ca sunt cetateni onorabili!