Numita in India „regina florilor“, iasomia este considerata un remediu pentru implinirea spirituala. Pretutindeni in lume sunt cunoscute si utilizate calitatile terapeutice, dar si cosmetice ale acestei plante. Iasomia reechilibreaza balanta hormonala, controlând toate tipurile de piele, fie ea uscata, grasa, deshidratata sau sensibila. Regleaza producerea de sebum si are efect antiseptic, deci util in acnee si pentru ingrijirea tenului gras.
Are efecte benefice asupra sistemului nervos. Alunga anxietatea, depresia, oboseala nervoasa si stresul, elimina spaimele si incalzeste inimile frânte. Ajuta la stimularea creativitatii, la exprimarea artistica si sporeste intuitia. Creeaza un efect de euforie si naste incredere si iubire.
Efect relaxant
Calitatile terapeutice recomanda iasomia femeilor ce sufera de boli genitale. Linisteste crampele menstruale si ajuta la intarirea uterului in timpul nasterii. In cazul femeilor care alapteaza, ajuta la producerea laptelui.
Iasomia este recunoscuta mai ales pentru efectele afrodisiace, rezolvând problemele de impotenta si frigiditate. Are efect benefic si in adenomul de prostata. Prin masaj cu ulei de iasomie se produce relaxarea muschilor si calmarea durerilor de spate. Ca dezodorizant si parfumant al corpului si al incaperilor, favorizeaza relaxarea si meditatia.