3.9 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMasajul, o modalitate excelenta de relaxare

Masajul, o modalitate excelenta de relaxare

O gama de afectiuni pot fi tratate cu rezultate excelente prin reflexoterapie – o ramura a medicinei alternative care foloseste masajul ca mijloc de tratament. Masajul poate fi insa si o modalitate excelenta de a va relaxa dupa o zi de munca epuizanta.


Reflexoterapia are radacini orientale, fiind practicata de peste 4.000 de ani in China, dar si in Egiptul Antic si de catre triburile de africani. In prezent, este folosita cu rezultate foarte bune in toata Europa Occidentala si America de Nord.


Bazele teoretice ale acestei stiinte au fost puse in 1917 de medicul american William Fitzgerald cu a sa „Teorie zonala“. Aceasta explica legatura dintre reflexele de la picioare si partile anatomice carora acestea le corespund. Potrivit acestei teorii, exista zece zone sau canale energetice care strabat longitudinal corpul, de la picioare pâna la cap, câte cinci pe fiecare parte. „Orice organ, glanda sau parte a corpului care este situata in interiorul unei anumite zone va avea reflexul in zona corespunzatoare a piciorului sau a mâinii. Energia curge constant prin canalele sau zonele corpului care se termina pentru a forma puncte reflexe pe picioare si pe mâini. Când fluxul energetic circula nestingherit, suntem sanatosi, dar când este blocat de o tensiune sau o congestie apare boala. Prin tratarea reflexelor, blocajele sunt eliminate si armonia se restabileste in toate sistemele“, sustine dr. Alin Budineanu, medic specialist la Policlinica SOLARIS din Craiova.


Previne si trateaza


Reflexoterapia are rol profilactic (de prevenire), mentinând sanatatea celor care o urmeaza periodic, dar si curativ, ducând la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni, fara a fi nevoie de medicamente. Poate fi folosita, de asemenea, si pentru diagnosticarea unor boli. Tratamentul reflexoterapeutic se poate aplica astfel pentru multe afectiuni: vasculare, arteriale si venoase, ale organelor interne, endocrine, reumatismale, ortopedice, renale si ale aparatului genital.


„Un tratament tipic de reflexoterapie dureaza 30-40 de minute, luând pe rând picioarele, se actioneaza asupra reflexelor de pe talpa, respectiv partile laterale ale acesteia. Principalul efect benefic al reflexoterapiei este relaxarea. Scopurile reflexoterapiei sunt: reducerea tensiunii nervoase, ameliorarea circulatiei si echilibrarea metabolismelor dereglate“, a precizat Alin Budineanu.


Reflexoterapia face parte, fara indoiala, din ansamblul mijloacelor la care putem apela cu incredere pentru a redobândi starea de sanatate. Nu trebuie insa sa uitam de respectarea masurilor de bun-simt: alimentatia echilibrata, exercitiul fizic in aer liber, somnul, respiratia profunda, ingerarea unor cantitati mari de apa, igiena, baile de soare, gândirea pozitiva.


Eficienta


Tulburarile functionale se pot ameliora prin reflexoterapie in proportie de 85-90%, iar cele organice in peste 60% din cazuri. Rezultate foarte bune se obtin in afectiuni gastro-intestinale, hepato-biliare, renale, reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, deficite imunitare, tulburari de menstruatie sau de menopauza, frigiditate, impotenta etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS