20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024

Sfatul medicului

Transmiteti intrebarea dumneavoastra la [email protected], pe pagina www.gds.ro sau la tel. 0251/412.146. Raspunsurile sunt oferite de medici specialisti de la Policlinica ELGA din Craiova


Anda Iordache:


„Tatal meu s-a operat de fiere, laparoscopic, si la externare nu i s-a spus daca trebuie sa urmeze un regim alimentar. Va rog sa imi spuneti ce alimente nu are voie sa consume?“


Dr. Christina Pritulescu – medic primar medicina interna, competenta ecografie generala si ecografie vasculara: „Regimul alimentar se recomanda doar daca pacientul are simptomatologie dispeptica de etaj abdominal superior. In acest caz se recomanda regim alimentar de crutare fara alimente grase, rântasuri, prajeli, legume bogate in celuloza.


Mihaela Boborel:


„Ce este un chist seboreic? Se poate neutraliza si chirurgical?“


Dr. Citu Mileva – medic primar dermato-venerologie: „Seboreea reprezinta cea mai simpla forma de manifestare a sindromului seboreic, constând intr-o hiperproductie sebacee, pe de o parte, si un drenaj defectuos al acesteia, pe de alta parte. Complicarea seboreii cu retentia sebacee determina aparitia chisturilor seboreice. In functie de marimea chistului seboreic, se poate recomanda tratament chirurgical local. Va puteti adresa unui cabinet de specialitate pentru consult si interventie de specialitate“.


Veronica Dinuti:


„Administrarea de Diane 35 poate face sa dispara cosurile si parul de pe fata?


Dr. Citu Mileva – medic primar dermato-venerologie: „Administrarea de Diane 35 este utila in acnee, dar nu in hirsutism (par pe fata)“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS