Terapia Spin-Magnetica este un remediu eficient si noninvaziv pentru toti suferinzii de diabet. Insotita de alte tehnici si metode speciale, aceasta forma de tratament echilibreaza metabolismul si ofera un grad sporit de confort mental si emotional.
Diabetul zaharat este o boala metabolica, uneori ereditara, cu evolutie cronica determinata de scaderea cantitatii sau de deprecierea calitatii insulinei secretate de pancreas. Se ajunge astfel la cresterea cantitatii de zahar in sânge (creste glicemia). Stoparea glicemiei trebuie facuta de urgenta pentru ca tulburarile pot duce chiar la deces.
Exista mai multe clasificari ale diabetului, insa din punct de vedere clinic si terapeutic se disting doua forme fundamentale: diabetul zaharat de tip I – insulino-dependent si diabetul zaharat de tip II – insulino-independent. Primul tip se intâlneste la copii, adulti si in rare cazuri la vârstnici. Diabetul zaharat de tip II este o forma frecventa care in general cuprinde persoanele de 40 – 65 de ani si vârstnicii.
Simptome
Ca si simptomatologie, majoritatea pacientilor elimina o mare cantitate de urina (poliurie), prezinta o senzatie intensa de sete – consuma foarte multa apa (polidipsie) si prezinta o foame exagerata (polifagie).
Exista foarte multe cazuri in care pacientii slabesc brusc si intr-un mod dramatic, iar complicatiile sunt multe si frecvente: la nivelul aparatului cardiovascular si digestiv, al ochilor, rinichilor, la nivel cutanat sau chiar la nivelul sistemului nervos.
La nivelul vaselor sanguine, de exemplu, si in special in cele ale picioarelor, diabetul zaharat poate provoca ingustarea arterelor pâna la obstructie si determina dureri mari, paliditate si raceala a picioarelor, senzatie de strangulare, oboseala la mers, ulcere si in final cangrena.
Diabetul zaharat scade rezistenta organismului si eficacitatea mecanismelor de aparare si favorizeaza aparitia unor afectiuni virale ale tractului urinar sau plamânilor. La aceste simptome se pot asocia si o cadere psihica, depresie sau anxietate.
Dupa cum se vede, viitorul diabeticului depinde de complicatiile ce pot surveni, acestea fiind la rândul lor conditionate de modul de tratament si regimul alimentar al celui in cauza.
Tratamente alternative
In diabetul zaharat de tip I insulina este cel mai eficace mijloc pentru echilibrarea metabolismului. Cea utilizata pentru tratament in general este extrasa din pancreasul unor animale, nu este la fel cu cea umana, dar este asemanatoare.
Diabetul zaharat de tip II are la baza medicamentele antidiabetice orale din rândul sulfamidelor sau biguanidelor. In ambele tipuri de diabet o mare importanta o are dieta alimentara, iar nerespectarea acesteia conduce la complicatii grave si uneori ireversibile.
Bolnavii pot apela si la tratamente alternative cum ar fi terapia Spin-Magnetica pentru diabet cu aparatul WSJ-B. Aceasta terapie are la baza teoria Jin-Lo a medicinei traditionale chineze. Datorita acestei imense contributii in sensul cresterii calitatii vietii pacientilor, doctorului Wang Shijie (inventatorul aparatului) i s-a acordat Premiul de Aur Huatuo la Conferinta medicala chineza din 1999 si a fost numit unul dintre primii 100 de inventatori ai anului 2004.
Metodologia primara a aparatului este spin-magnetismul, o tehnologie elaborata cu scopul de a genera o puternica energie microcosmica ce penetreaza pâna la nivel subatomic.
Aparatul WSJ-B foloseste traductori pentru focalizarea acestei energii in opt puncte-cheie ale corpului. Acesti traductori genereaza o reglare a metabolismului organismului si activitatii organelor interne, pentru ca in final sa regenereze si sa refaca structura organelor interne ca pancreasul, ficatul sau rinichiul. Global, metabolismul, fiziologia si anatomia corpului sunt restabilite.
Aceasta terapie reprezinta un remediu eficient si noninvaziv pentru toti suferinzii de diabet si totodata o adevarata „revolutie verde“ in lupta cu aceasta boala. Insotita de alte tehnici si metode speciale, echilibreaza si celelalte aspecte ale individului si ofera un grad sporit de confort mental si emotional, aspecte atât de importante in economia acestei boli.
Dieta
Principalul dusman al diabeticului este zaharul si acesta trebuie inlocuit definitiv cu zaharina. Zaharul contine 100% glucide, da o oarecare satietate, se digera usor, se resoarbe rapid si in intregime. Pe scurt, ajunge imediat in sânge si creste glicemia.
Pentru ca insulina nu este de o calitate satisfacatoare sau este insuficienta, glucidele nu se mai metabolizeaza. Aceste glucide la rândul lor genereaza multe alte complicatii. Pentru aceasta trebuie evitate sau consumate cu prudenta: mierea si pâinea, pastele fainoase sau fructele cu un mare continut de glucide cum ar fi strugurii, stafidele, curmalele, smochinele sau castanele.
Daca nu sunt contraindicate de alte boli, dieta unui pacient cu diabet zaharat trebuie sa cuprinda carne (cu exceptia ficatului), oua, brânzeturi, grasimi vegetale, fructe si legume cu un continut de pâna la 5 -10% glucide.
Sfaturi utile pentru diabetic
1. Sa abandoneze consumul de alcool si fumatul;
2. Zilnic sa-si inspecteze picioarele si sa-si trateze orice leziune oricât de mica ar fi;
3. Sa-si spele zilnic picioarele si sa le usuce bine mai ales intre degete;
4. Sa evite expunerea picioarelor la temperaturi extreme;
5. Sa nu umble descult pe suprafete unde se poate accidenta;
6. Incaltamintea din piele comoda nu o va purta fara ciorapi;
7. Sa aiba o atentie deosebita la taiatul unghiilor;
8. Sa evite jartierele si statul picior peste picior;
9. La trezire si la culcare, timp de 10 – 15 minute, sa faca o gimnastica a picioarelor.
Material realizat in colaborare cu Centrul de Recuperare Medicala si Terapii Complementare „Sf. Grigorie Decapolitul“ (situat in incinta Liceului de Chimie Craiova), tel. 59.88.43