Sprayul care combate timiditatea
Cercetătorii elveţieni au găsit rezolvarea pentru una dintre problemele zilelor noastre: timiditatea. Folosind spray-ul nazal, ruşinoşii se vor putea integra mai uşor în societate şi vor scăpa de coşmarul mâinilor transpirate sau de golul în stomac, informează site-ul sănătatea.com.
Pierderea auzului şi vitamina A
Pentru a trata pierderea auzului – în special dacă este însoţită de ţiuituri în urechi, specialiştii vă recomandă să adăugaţi zilnic în alimentaţie un supliment de vitamina A (5000-10 000 UI), consumând mai multe fructe şi legume pigmentate: caise, piersici, cireşe, morcovi, roşii, ardei, pătrunjel, fasole verde
Nu vă lăsaţi acoperiţi de nea
Pentru a preveni uscarea şi descuamarea pielii capului şi pentru a întări firele de păr fragile, vă puteţi masa scalpul cu câteva picături de vitamina E uleioasă sau cu ulei de măsline, vă sugerează specialiştii în domeniu.
Operaţia o veţi face seara, iar peste noapte puteţi dormiţi cu o basma pe cap. Pentru spălat, folosiţi un săpun de casă.
Masaj pentru gingiile sănătoase
Dacă vreţi să vă menţineţi gingiile sănătoase, să le protejaţi de infecţii sau să le grăbiţi vindecarea, medicii stomatologi vă sfătuiesc să le masaţi regulat cu vitamina A uleioasă, cu tinctură de propolis sau cu Hydrastis canadensis, să faceţi spălături cu infuzie din frunze de salvie (Folium Salviae), de sunătoare (Herba Hyperici) sau tamponări cu meşe de vată muiate în decoct din rădăcină de cerenţel (Radix Gei).
Haine care detectează boli
Cercetătorii de la opt institute şi companii din patru ţări europene lucrează la o tehnologie de creare a unor haine care pot testa starea de sănătate a utilizatorului analizând transpiraţia acestuia, informează site-ul sanatate.com.
„Ţesăturile inteligente“ vor fi capabile să monitorizeze fluidele organismului precum sângele şi transpiraţia. Experţii cred că aceste veşminte pot ajuta atleţii, pacienţii aflaţi în convalescenţă în spital şi muncitorii care lucrează în condiţii extreme.