4.4 C
Craiova
luni, 13 ianuarie, 2025

Medicina la zi

Ceapa reglează glicemia

Hulită de unii pentru că are un miros neplăcut, ceapa are diverse calităţi terapeutice. De exemplu, este un puternic antibiotic natural şi conţine vitaminele C, A, B şi diverse săruri minerale. Ceapa este recomandată în caz de constipaţie, sporeşte pofta de mâncare şi, cel mai important, reglează nivelul zahărului din sânge.

 

O lămâie întreagă pe zi ne fereşte de boli

Dacă mâncaţi miezul unei lămâi şi nu îi beţi doar sucul, acţiunea vitaminei C pe care o conţine va fi de aproximativ 20 de ori mai puternică. Aceasta este concluzia cercetătorilor britanici citaţi de site-ul acasa.ro, care insistă să mâncăm lămâile cu totul, dacă suportăm acreala lor. Vitamina C nu este toxică, chiar dacă este prea multă în organism.

 

Aspirina, tot mai ineficientă

Aspirina se dovedeşte din ce în ce mai puţin eficientă în protejarea de bolile cardiovasculare. Este o concluzie la care au ajuns cercetătorii australieni, citaţi de site-ul acasa.ro. Utilizarea aspirinei a crescut mult în ultimii zece ani, de aceea este de luat în seamă posibilitatea ca organismul uman să fi dezvoltat o rezistenţă la terapia cu ea. Mai ales în cazul pacienţilor cu angină instabilă, al celor care au suferit un infarct miocardic şi care au colesterolul mare.

 

Stresul nu vă lasă să slăbiţi

Multor oameni li se întâmplă, susţin specialiştii citaţi de acasa.ro, ca, atunci când ţin regim şi vor să slăbească, efectul să fie invers. Nutriţioniştii pun acest lucru pe seama stresului care însoţeşte dorinţa mare de a scăpa de kilogramele considerate în plus. Aşa că dieta trebuie întocmită în aşa fel încât să elimine şi stresul.

 

Cancerul de sân atinge şi bărbaţii

Cancerul mamar nu este o boală exclusiv feminină, dar numai 1% din totalul cancerelor de sân apar la bărbat. În Europa, aproximativ 600 de bărbaţi mor anual din pricina cancerului mamar. Cancerul de sân la bărbaţi nu are o evoluţie mai gravă decât la femei. Dar pentru că ei au un volum redus al sânului, invazia cu celule canceroase a tegumentelor şi muşchilor se produce mai repede decât la femei. Descoperirea rapidă a bolii şi tratamentul corect îi asigură pacientului mai multe şanse de supravieţuire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS