Telefonul mobil declanşează cancerul
O convorbire de numai zece minute la telefonul mobil poate declanşa schimbări la nivelul creierului asociate cu cancerul, avertizează un grup de cercetători israelieni, citaţi de site-ul www.postamedicala.ro
Aceştia au descoperit că inclusiv nivelurile scăzute de radiaţie pot interfera cu modalitatea în care se divizează celulele creierului, ştiut fiind faptul că divizarea celulelor favorizează dezvoltarea tumorilor. Cercetătorii au supus unor radiaţii de 875 MHz – frecvenţă similară celei folosite la multe telefoane mobile – celule umane şi celule prelevate de la şobolani. Radiaţiile au început să se transforme, după zece minute, în semnale chimice, care contribuiau la divizarea celulară, susţine acelaşi site.
Pachetele de ţigări au poze mai dure
Autorităţile britanice au luat decizia prezentării pe pachetele de ţigări, alături de avertismentele privitoare la sănătate tipărite în mod curent, a unor imagini dure cu privire la efectele fumatului, într-o încercare de a-i şoca pe fumători şi a-i determina să renunţe la acest viciu, după cum citează site-ul www.postamedicala.ro. În acest scop au fost alese 15 fotografii foarte sugestive după o consultare cu publicul şi un vot, proces similar celui deja aplicat în Canada, unde se constată o creştere a conştientizării riscurilor asociate fumatului.
Bronşita se calmează cu inhalaţii de miere
În cazul afecţiunilor respiratorii, cum este bronşita, tratamentele cu inhalaţii sunt foarte eficiente, afirmă specialiştii naturişti, citaţi de site-ul www.stirimedicale.ro. Aceştia recomandă inhalaţii de miere de tei, pe o perioadă de 20 de zile, pentru tratarea cu succes a bronşitelor. Acelaşi site prezintă şi o reţetă pentru obţinerea tratamentului: într-un ceainic închis ermetic se pun două linguriţe de miere de tei şi 50 ml de apă. Pentru o inhalaţie reuşită, se recomandă prelungirea orificiului cu un tub de plastic prin care se toarnă lichidul din ceainic, la capătul căruia se fixează o pâlnie. Prin aceasta, vaporii eliminaţi din vasul aflat pe foc pot fi inspiraţi timp de 15-20 de minute.
Plăgile, risc de infecţie
Rana reprezintă o lipsă de continuitate la nivelul pielii, mucoaselor şi uneori şi al ţesuturilor subdiacente, produsă ca urmare a acţiunii unor factori traumatici diverşi, potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro.
Prin aceste răni pătrund în organism agenţi infecţioşi. De accea, ele trebuie curăţate cât de repede posibil pentru a reduce riscul de infecţie şi pentru a începe procesul de vindecare.
Acelaşi site recomandă prezentarea la medic cât de curând posibil în cazul în care rana este prea adâncă, prezintă pământ sau resturi de ţesut.
În cazul unor corpi străni infipţi adânc în plagă, poate fi chiar periculoasă încercarea de a-i extrage, din cauza riscului unei hemoragii.