22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru frigiditate

Remedii pentru frigiditate

Femeile pot scăpa de frigiditate apelând la tratamente naturiste. Anumite plante, cum ar fi brânca ursului, piperul sau năpraznicul, au efecte afrodiziace.

Frigiditatea este o disfuncţie sexuală la femei, care constă în incapacitatea de a experimenta plăcerea în timpul actului sexual. Se caracterizează prin lipsa dorinţei sexuale şi de reacţie şi este cauzată, de cele mai multe ori, de experienţe sexuale traumatice sau abuzuri suportate în perioada copilăriei sau adolescenţei. Acest tip de frigiditate psihologică este însoţită de frică, anxietate, sentimente de inferioritate, vină, depresie, probleme cu partenerul. Unele femei găsesc sexul dureros din cauza insuficientei lubrifieri, stimulării inadecvate, unor boli sau infecţii sau altor cauze fizice. Durerea pe care aceste femei o resimt duce la diminuarea dorinţei sexuale şi la teama de contact sexual. Avitaminoza poate, de asemenea, să scadă nivelul de estrogen şi să conducă la lipsa lubrifierii. Dorinţa sexuală scăzută poate fi cauzată şi de o boală cronică, folosirea unor medicamente, niveluri scăzute de testosteron sau altă problemă medicală. Pentru rezolvarea problemei este necesar tratament medicamentos, atunci când frigiditatea are cauze biologice, sau psihoterapie şi terapie de cuplu, când este vorba de cauze psihologice. De mare ajutor pot să fie şi terapiile naturiste.

Plante medicinale
 
Există plante medicinale care pot stimula apetitul sexual. Brânca ursului, sau ginsengul românesc, cum mai este supranumită, este o plantă medicinală cu efect afrodiziac puternic. Se administrează sub formă de tinctură sau pulbere. Scade tensiunea arterială, motiv pentru care, la persoanele cu tensiune arterială normală, brânca ursului se administrează împreună cu tinctură de maghiran. În combinaţie cu schinduful, efectele afrodiziace ale plantei se accentuează. Schinduful este, la rândul său, o plantă cu proprietăţi tonice şi afrodiziace.
Arpagicul conţine mineralele necesare pentru sintetizarea de către organism a hormonilor sexuali. Alt remediu afrodiziac este damiana, o plantă medicinală originară din America Centrală şi Caraibe, dar care poate fi procurată în România din magazinele cu produse naturiste. Conţine alcaloizi care stimulează secreţia de testosteron şi are totodată efecte antidepresive, diuretice şi laxative. Este recomandată pentru tratamentul problemelor psihosexuale la femei şi bărbaţi.
Piper methysticum este o specie de piper benefică în tratamentul anxietăţii şi nevrozelor. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează şi în nici un caz nu trebuie administrat în combinaţie cu barbiturice, alcool sau antidepresive, droguri sau alte stimulente ale sistemului nervos central.
Extractul de Wild Yam este alt produs naturist disponibil în magazine naturiste. Acesta conţine steroizi care oferă vigoare pentru a face dragoste şi reîntinereşte.
Năpraznicul este o plantă medicinală cu un miros puternic neplăcut, de unde îi vine şi numele. Este folosită sub formă de infuzie sau decoct în tratamentul impotenţei, frigidităţii, dismenoreei şi neoplasmului uterin.

Recomandări
Femeile care suferă de frigiditate trebuie să ştie că stilul de viaţă este foarte important pentru rezolvarea acestei probleme. Iată câteva reguli:
1. Din alimentaţie nu trebuie să lipsească germenii de grâu, ouăle, uleiul de măsline, seminţele de dovleac, alte seminţe şi sâmburi, soia, icrele, peştele.
2. Carnea roşie, carnea de pasăre şi produsele care conţin zahăr trebuie consumate cât mai puţin.
3. Fumatul este toxic, în general, pentru organism. El distruge mai întâi imunitatea şi apoi activitatea hormonală.
4. Vitaminele sunt şi ele remedii foarte importante în cazul frigidităţii. Dintre acestea se recomandă complexul de vitamine B, vitaminele E, A şi D.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII