5.6 C
Craiova
joi, 2 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateRemedii naturiste pentru tenul gras

Remedii naturiste pentru tenul gras

Tenul gras este cauzat de o secreţie de sebum în exces care face suprafaţa pielii uleioasă. Excesul de sebum atrage murdăria şi praful din mediul înconjurător. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete, acnee. Fiind un ten mult mai bine hidratat, se ridează mult mai târziu, îşi păstrează un aspect tânăr cu trecerea timpului în comparaţie cu celelalte tipuri de ten, deoarece secreţia naturală de sebum protejează tenul împotriva apariţiei liniilor fine şi a ridurilor. Zona cea mai afectată în cazul unui ten gras este zona T, care cuprinde partea centrală a frunţii, nasul şi bărbia, unde glandele sebacee sunt mai numeroase şi mai active decât pe restul feţei. Tenul gras presupune îngrijirea prin evitare a spălărilor repetate cu săpunuri alcaline şi evitarea expunerilor prelungite la soare, care, deşi produc o ameliorare momentană a pielii, determină reapariţia seboreei (un flux de grăsime la suprafața părului şi a pielii). Specialiştii recomandă ca persoanele care au un astfel de ten să mănânce cât mai multe alimente care conțin vitamina A, cum ar fi spanac, morcovi, ficat, dar şi alimente care conţin zinc: scoici, ciocolată neagră sau arahide.

Măşti pe bază de banane, roşii

Eficace în tratarea tenului gras este aplicarea de măşti. Dacă vreţi să vă faceţi singure acasă o mască pe bază de banane, miere şi lămâie, aveţi nevoie de o banană bine coaptă, o linguriţă de miere şi zeama de la o lămâie sau o portocală. Este recomandat să lăsaţi masca să acţioneze 10-15 minute, apoi să clătiţi cu apă rece.
Pare bizar, dar experţii spun că şi aspirina combinată cu mierea încălzită are efecte miraculoase asupra pielii cu probleme. În acest sens, este bine să pisaţi 2-3 aspirine şi să le amestecaţi cu două linguri de miere caldă sau cu o lingură de ulei de măsline.
Altă mască foarte eficace ar fi cea cu lămâie şi roşii. În acest scop, aveţi nevoie de o roşie coaptă pe care o zdrobiţi şi o amestecaţi cu zeama de la o jumătate de lămâie. Este indicat să aplicaţi masca pe toată faţa, mai puţin în zona ochilor şi a buzelor, şi veţi obţine nişte rezultate uimitoare în câteva săptămâni.
Trebuie spus că măştile cu argilă sunt bune pentru toate tipurile de ten, depinde doar cu ce le combinaţi. Dacă aveţi tenul mai gras, este în regulă să amestecaţi argila cu apa şi să nu lăsaţi masca să acţioneze mai mult de 15 minute.
Şi căpşunele combinate cu iaurt pot forma un amestec cu valenţe protectoare pentru pielea dumneavoastră. În cazul în care tenul este predispus la acnee, puteţi folosi cu încredere acest amestec.

Sucul de castravete

Masca din sare amestecată cu apă este una dintre cele mai simple metode care fac ca porţiunile lucioase de pe faţa dumneavoastră să dispară. Trebuie să vă asiguraţi că sarea este complet dizolvată, stropiţi apoi zonele afectate cu amestecul respectiv, iar apoi încercaţi să utilizaţi un şervet de hârtie pentru a usca pielea şi problema este rezolvată. Rezultatele vor fi uimitoare, dacă veţi face această operaţiune cel puţin o dată pe zi.
Altă reţetă care vă scapă de tenul gras este următorul amestec: o linguriţă de suc de castravete şi una de lămâie verde. Trebuie să aplicaţi mixtura pe porţiunile cu probleme cu ajutorul unui disc demachiant, cu cel puţin 30 de minute înainte de a face baie. În tot acest timp, amestecul va face minuni pentru pielea dumneavoastră, deoarece acţionează de minune şi ca antioxidant, revitalizând toate celulele.
Pentru a obţine o mască din argilă verde şi miere, este necesar să amestecaţi într-un bol de mărime medie o linguriţă de praf de argilă verde şi o linguriţă de miere. După ce aţi obţinut un amestec omogen, aplicaţi-l pe zonele de pe faţă, care de obicei devin unsuroase şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 15 minute, iar apoi clătiţi cu apă călduţă. Puteţi face această operaţiune de cel puţin două ori pe săptămână pentru a preveni, de asemenea, formarea acneei şi a punctelor negre.
De asemenea, sunt foarte eficiente infuziile de cimbru, pătlagină, lăptucă, sub formă de comprese pe faţă timp de 10 minute. Dacă pielea are porii mici, se pot folosi comprese cu apă caldă, urmate întotdeauna de spălări sau comprese reci. Dacă pielea prezintă porii mari, deschişi, sunt indicate loţiunile astringente de alaun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS