2.9 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii care vă scapă familia de răceală

Remedii care vă scapă familia de răceală

Suntem în plin sezon de răceli, alergii și gripă, iar posibilitatea ca în această perioadă să ne îmbolnăvim este mai mare dacă folosim mijloace de transport în comun. La fel de riscante sunt și locurile aglomerate. E important să ne protejăm spălându-ne des pe mâini, având grijă să nu ducem mâinile la nas, gură sau ochi după ce am atins barele de susţinere din autobuz, metrou sau tramvai. În cazul în care nu puteți evita aceste lucruri, iată care este remediul miraculos care vă scapă familia de răceală.

Utilizarea plantelor în tratarea bolilor de sezon este o alternativă sănătoasă la medicamentele clasice care pot da greţuri, dureri de stomac şi alte efecte adverse, iar potrivit cercetărilor în domeniu, există plante care au puteri miraculoase când vine vorba de vindecare.

Echinacea

Este un a remediu extrem de popular împotriva bolilor de sezon, recunoscut datorită capacităţii de a fortifica sistemul imunitar. În plus, conform unui studiu efectuat la University of Maryland Medical Center, se pare că echinacea are capacitatea de a combate durerea şi inflamaţia în organism. Cel mai adesea, planta se administrează sub formă de capsule cu extract din forma uscată a acesteia, nerecomandate însă persoanelor aflate sub tratament cu medicamente imunosupresoare.

Lămâia

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, lămâia este adevărată bombă împotriva gripei şi răcelii. Reţineţi că o singură lămâie asigură circa 80% din necesarul de vitamina C zilnic! Aceasta stimulează producţia de globule albe în organism. Dacă reuşiţi să o consumaţi ca atare, fără zahăr, sau sub formă de suc proaspăt preparat în casă, este un remediu extraordinar.

Socul

Mai ţineţi minte băutura preferată a copilăriei noastre? Ei bine, nu degeaba consumau bunicii şi părinţii noştri socată în fiecare primăvară, când înfloreşte socul. Socata alină durerile musculare, durerile de gât şi chiar reduce febra. Din cele mai vechi timpuri, socul a fost considerat un stimulent al sistemului imunitar şi acţionează cel mai bine dacă este administrat de la primele simptome de boală.

Ghimbirul

Este originar din India și reprezintă unul dintre cele mai populare remedii utilizate de medicina chineză. În sanscrită, denumirea ghimbirului se traduce „corp de coarne“ datorită formei sale alungite și bifurcate. Încă din antichitate, ghimbirul a fost folosit de culturile hinduse și chineze ca principal tratament în probleme digestive.
În medicina tradițională chineză, ghimbirul este considerat o plantă care are menirea de a proteja corpul de frig și umiditate, stimulant al energiei Yang, protector al plămânilor, tonifiant, energizant, dar în același timp fiind benefic pentru stomac, ficat, inimă și rinichi.
În cazul unei răceli sau gripe aflate la debut, dacă se va lua o linguriţă de ghimbir ras amestecat cu miere, simptomele vor dispărea în câteva ore de parcă nu ar fi existat. Ghimbirul acţionează rapid și eficient, tratând atât răcelile obișnuite, cât și pe cele mai complicate. Este benefic bolnavilor de astm bronșic dacă se consumă regulat pentru că ajută la rărirea crizelor și stimulează imunitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS