3.7 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatatePlante magice care previn stresul

Plante magice care previn stresul

Stresul pare să fi devenit o parte inevitabilă a vieţii de zi cu zi. Ritmul rapid al vieţii, problemele cotidiene, exigenţele, competiţia extremă, toate pot contribui la generarea stării de stres. Când este stresat, organismul secretă un hormon numit norepinefrină. Glanda pituitară care produce acest hormon secretă, de asemenea, hormonul de creştere – cel care menţine corpul sănătos şi în formă. În momentul eliberării hormonilor de stres, producţia de hormoni de creştere este inhibată. Putem combate stresul folosind o serie de plante medicinale.

Sunătoarea

Sunătoarea este o plantă testată pe scară largă, folosită pentru a trata depresiile uşoare, anxietatea şi stresul. Sunătoarea practic ajută glanda pituitară să distrugă cantităţile excesive de hormoni de stres dăunători şi să producă mai mulţi hormoni de creştere, contribuind astfel la atenuarea stării de stres din organism. Acest remediu natural este eficient, aşa cum a fost dovedit de persoane diferite care au beneficiat de el, dar este mai bine să consultaţi un medic în cazul în care doriţi să-l folosiţi pe termen lung.
Consumul de sunătoare îşi face efectul benefic de la sine, dar poate avea efecte secundare, cum ar fi sensibilitatea la lumină, stări de ameţeală în interacţiunea cu alte medicamente. O îmbunătăţire a stării mentale a unei persoane apare în aproximativ trei luni de la utilizarea acestei plante. Sunătoarea îmbunătăţeşte starea de spirit, potrivit Healthy Living.

Salvia

Salvia este o plantă cunoscută de toată lumea, care vă atenuează stresul, calmând nervii. Numele ei derivă din latinescul „salvare“, care înseamnă „a salva“. Exista dovezi că ajută la „îmbunătăţirea memoriei“, clarificând proprietăţile acesteia. Totodată, este, de asemenea, un antioxidant foarte puternic. Salvia vă salvează de la haosul mental şi fizic al unui corp supus la stres. Mirosul care rezultă din arderea salviei este unul foarte plăcut şi are un efect calmant. Ceaiul de salvie poate fi consumat o dată sau de două ori pe zi pentru efectul lui calmant şi pentru a obţine un somn bun. Salvia este, de asemenea, disponibilă sub formă de comprimate şi uleiuri. Pentru a prepara ceaiul de salvie, se adaugă câteva frunze proaspete de salvie, o jumătate de linguriţă de zahăr sau de miere, suc de lămâie şi o cantitate mică de coajă de lămâie. Fierbeţi aceste ingrediente în apă caldă pentru 20 de minute.

Rozmarinul

Rozmarinul este utilizat în principal pentru claritatea minţii şi pentru a elibera corpul de tensiune. Utilizarea acestei plante datează din timpuri străvechi. Frunzele de rozmarin sunt zdrobite pentru a da un ulei care este folosit pentru tratament. Acesta ajută la relaxarea muşchilor care se contractă în timpul situaţiilor stresante. Acest lucru vă va relaxa corpul, descărcându-vă. Când muşchii sunt relaxaţi, fluxul de sânge înspre creier şi ochi creşte, generând astfel o gândire mai clară. Mai mult decât atât, rozmarinul este un depozit de minerale şi vitamine. Pe deasupra, această plantă este foarte uşor accesibilă şi este incredibil de ieftină. Nu este indicat să consumaţi uleiul nediluat pe cale orală.
Pentru ceaiul împotriva stresului, amestecaţi într-o ceaşcă de apă fiartă cu 3 linguriţe de rozmarin pentru câteva minute. Se strecoară şi se adaugă un pic de ştevie pentru dulceaţă.

Mărarul şi tarhonul

Mărarul este folosit special pentru „abaterile“ digestive care se produc din cauza stresului ridicat. Pentru a evita influenţa nedorită pe care o are stresul asupra stomacului dumneavoastră, mărarul este alegerea numărul unu. Mărarul a fost cunoscut de antici pentru propietăţile de corectare a digestiei, de amorţire şi de calmare; puteţi folosi câteva picături de ulei de mărar în baie sau ca să vă aromatizaţi ceaiul. Doza de mărar depinde în mare măsură de nivelul de stres al pacientului. Prin urmare, este mai bine să se consulte un medic.
Cuvântul arab „tarkhun“ stă la baza numelui acestei plante, ceea ce înseamnă „un dragon mic“. Acesta a fost folosit încă din antichitate pentru calmarea copiilor hiperactivi. Tarhonul este, probabil, cel mai bine cunoscut sub numele de „pelin“ şi se spune despre el că echilibrează pofta de mâncare, calmează şi linişteşte fără a da senzaţia de tranchilizare. Acesta conţine, de asemenea, minerale, care se găsesc în număr redus în dietele moderne.

Muşețelul

Cu florile la fel de frumoase ca numele, muşețelul a fost dedicat soarelui de către egiptenii antici, datorită puterilor sale vindecătoare. Acesta a fost cunoscut pentru vindecarea multor lucruri, cum ar fi efectele îmbătrânirii, febră, insomnie, atacurile de anxietate etc. De la muşeţel, florile sunt cele care se folosesc pentru tratament. Mai ales în timpurile moderne, oamenii au tendinţa de a folosi în mod exagerat un anumit produs alimentar sau o anumită practică. Muşeţelul este cunoscut ca având proprietăţi vindecătoare a unor astfel de probleme medicale care pot conduce la situaţii, cum ar fi, încălzirea circuitelor corpului, stresul etc. Muşeţelul ajută la o digestie bună şi relaxare.
Muşeţelul poate fi consumat sub formă de ceai, tinctură, extract lichid sau sub formă de capsule. Pentru uz dermatologic, se poate folosi unguentul din muşeţel. Pentru uz intern, el poate fi consumat atât de adulţi, cât şi de copii, dar e bine ca perioada să nu fie prea lungă.

Lavanda

Renumită pentru utilizarea în aromaterapie, această plantă este, de obicei, cultivată pentru parfumuri, flori şi uleiuri. Câteva picături din acest ulei aromatic în baie relaxează muşchii, îmbunătăţesc circulaţia, având un miros foarte liniştitor. Alt mod de a obţine o adiere de miros de lavandă calmant este de a arde lumânări cu esenţă de lavandă în casă.
În ceai, aceasta ajută la eliberarea stresului şi anxietăţii. Adăugaţi una sau două linguriţe din această plantă în 150 ml de apă fierbinte şi infuzaţi-le pentru aproximativ 10 minute. În cazul unei supradoze, este posibil să aveţi simptome ciudate, cum ar fi greaţă, constipaţie, dureri de cap, pupile micşorate, inflamaţie etc., pentru care trebuie să consultaţi medicul. Trebuie să fim precauţi când utilizăm uleiul de lavandă pe cale orală, deoarece acesta poate fi de un real pericol în supradoză. Nu se recomandă folosirea lui de către femeile însărcinate şi cele care alăptează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS