Stresul face parte din peisajul cotidian al fiecărui om. Adaptarea la condiţiile de muncă, fără neglijarea propriei persoane, rutina sau grijile de acasă pot să contribuie la un blocaj mintal. Dar poţi uita de stres cu câteva exerciţii mentale simple. Aproximativ 66% dintre români consideră că au o viață stresantă, principala sursă de stres fiind locul de muncă, conform studiilor. Sunt afectați în aceeași măsură atât bărbații, cât și femeile.
Metode prin care scapi de stres
Respiră adânc
În momentele în care simți că stresul te copleșește, ia o pauză, așează-te confortabil pe scaun și respiră adânc. În același timp, golește-ți mintea de absolut toate gândurile negre și gândește-te doar la lucruri frumoase.
Fă mișcare
Dacă te numeri printre persoanele care își fac griji din orice, este indicat să faci zilnic câteva exerciții fizice. În momentele în care corpul este solicitat, se eliberează endorfine, care îți dau o stare de bine.
Vorbește cu cineva
Cea mai bună prietenă, o rudă sau un coleg de serviciu de care te simți apropiat pot fi cel mai bun ajutor atunci când ești stresat. O problemă împărtășită cuiva devine mai puțîn apăsătoare pentru tine, de aceea este bine să vorbești despre ceea ce te macină cu cineva în care ai încredere.
Gândește pozitiv
Dacă vezi mereu partea goală a paharului în orice situații, atunci nu este de mirare că stresul este prezent mai mereu în viață ta. Încearcă să îți schimbi atitudinea și să vezi și partea pozitivă a lucrurilor, căci la absolut toate problemele se găsesc soluții.
Un stil de viaţă sănătos
Un plan alimentar întocmit de un nutriţionist te poate ajuta să îţi rezolvi problemele de greutate sau tulburările alimentare.
Activităţi de divertisment
Teatrul, muzica de calitate, filmele, cititul unei cărţi de dezvoltare personală sau a unui roman te ajută să ieşi puţin din mijlocul problemelor.
Job
Poate că este momentul să îţi reevaluezi serviciul şi pregătirea profesională. Poţi găsi un alt job care să îţi ofere mai mult timp, bani, oportunităţi de avansare sau colegi de o mai bună calitate.
Timp pentru tine
Vacanţele, pauzele, weekend-urile pe care le poţi planifica atunci când simţi că ai nevoie, nu neapărat când sunt trecute în calendar, îți fac bine. Te poţi simţi bine, ca în vacanţă, şi în timpul pauzei de prânz şi seara după program sau atunci când te uiţi la un film ţinându-ți parterul sau partenera în braţe. Vacanţa este un sentiment, nu o perioadă de timp.