0.6 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateCum scapi de durerea în gât

Cum scapi de durerea în gât

Roşul în gât este unul dintre cele mai populare simptome cu care ne întâlnim iarna. Infecţiile şi durerile pe care le provoacă pot fi însă prevenite sau ameliorate în mod natural.

Un remediu cunoscut împotriva durerilor în gât este și propolisul, considerat un antibiotic natural. Acesta acţionează foarte bine în cazul infecţiilor gâtului. Amestecaţi 25 picături de tinctură de propolis cu una-două linguriţe de miere şi înghiţiţi încet amestecul, fără să beţi apoi nimic în următoarea jumătate de oră.

Gargară cu apă sărată

Sarea acţionează ca un antiseptic, ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare rapidă. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi.

Lămâie

Ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mânânci. O altă opţiune este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă. Poţi face o limonadă călduţă cu sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.

Supă de pui

Este un remediu vechi de când lumea și Pământul, care nu a dezamăgit niciodată. Sodiul din zeamă are proprietăți antiinflamatorii, iar consumul de supă poate contribui la starea de bine. Durerea în gât ne împiedică de multe ori să putem înghiți mâncare uscată, grunjoasă, așa că supa este un mod numai bun de a ne asigura că acumulăm nutrienții necesari pentru a lupta împotriva bolii.

Sirop de ridiche neagră

Un leac foarte eficient care te scapă rapid de durera în gât este siropul de ridiche neagră. Scobești o ridiche neagră, îi scoți miezul și adaugi una-două lingurițe de miere. O lași pe timpul nopții, astfel încât să se poată forma sirop. Îl bei cu înghițituri mici, pe parcursul întregii zile. Este foarte benefic, pentru că are proprietățile unui antibiotic, luptând cu bacteriile, dar și datorită proprietăților calmante.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel călduț este o variantă excelentă pentru a te menține hidratat, dar și pentru a te feri de infecții. În plus, atât ceaiul de mușețel, cât și ceaiul verde, conțin antioxidanți, cunoscuți pentru capacitatea lor de a crește imunitatea. Poți bea până la trei căni pe zi.

Hidratarea intensă

Lichidele calde ajută la fluidizarea secreţiilor şi la atenuarea disconfortului provocat de un gât inflamat şi iritat. Ceaiul din plante, supa de pui sau limonada caldă cu miere sunt tratamente excelente în acest sens, furnizându-ţi totodată şi vitamina C, cel mai puternic aliat al sistemului tău imunitar atunci când te afli pe cale să răceşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS