4 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateDe ce e bine să mănânci usturoi

De ce e bine să mănânci usturoi

De peste 20 de ani, usturoiul o fost subiectul a numeroase studii ştiinţifice, conţinând una dintre cele mai versatile substanţe naturale folosite pentru a ne menţine sănătoşi – alicina.

Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului. Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului. Este considerat unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Te poate scapa de paraziți și viermi intestinali și previne boli precum tifos, diabet, depresie.

Remediu pentru răceli

Usturoiul poate fi folosit și în bolile respiratorii: este excelent pentru prevenirea și vindecarea tuberculozei, pneumoniei, bronșitei, congestiei pulmonare, a astmului și a tusei. Era cunoscut, din antichitate, drept un remediu pentru răceli, infecții, boli cardiovasculare și hipercolesterolemie. Constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapă și ridichi pentru evitarea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile române foloseau cantități însemnate de usturoi în alimentație, fiind recomandat pentru eficiență constatată în peste 60 de boli. Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune și obezitate.
În Europa este considerat un supliment nutritiv extrem de valoros, iar în țările fostei Uniuni Sovietice este denumit „penicilina rusească“.

Ajută la eliminarea Candidei

O serie de studii au demonstrat că usturoiul are puternice efecte antibacteriene și antifungice. Conform rezultatelor acestor studii, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și cel duodenal.
Datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans (cea mai frecventă ciupercă responsabilă de candidoza vaginală) – agenții săi activi sulfuroși fiind capabili să dezintegreze pereții celulari și proteinele acestei ciuperci.

Este eficient în reducerea excesului de glucoză

Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a nivelului de colesterol. Acest lucru a fost confirmat de o serie de studii, precum și de numeroase persoane care au urmat tratamente naturiste cu suplimente nutritive care conțin usturoi.
Dacă este consumat pe termen lung, usturoiul poate reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numit și „colesterolul rău“), în timp ce nivelul de colesterol HDL crește pe durata efectuării de cure de tratament cu usturoi. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.
De asemenea, s-a demonstrat că usturoiul este eficient în reducerea excesului de glucoză din sânge (zahărul sanguin rivalizează cu colesterolul în calitate de factor cauzator al arterosclerozei și infarctului).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS