2.8 C
Craiova
marți, 14 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatatePlantele, o sursă de terapie

Plantele, o sursă de terapie

Plantele sunt folosite de secole întregi pentru vindecarea bolilor. Și astăzi unele plante sunt o sursă de terapie şi vindecare pentru foarte multe afecţiuni. Iată o listă cu cele mai puternice plante medicinale, care ajută la vindecarea a numeroase boli.

Ceaiul de ghimbir

Acesta te scapă de durerile de cap deoarece are un puternic efect antiinflamator. Consumă o cană cu ceai de ghimbir atunci când te doare capul, în loc să apelezi la tot soiul de tratamente medicamentoase. Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv (previne apariția diareei, a flatulențelor, a balonării și a indigestiei), întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți, previne apariția artritei reumatoide, te scapă de crampele menstruale și te ajută să scapi și de stres, având un efect energizant, motiv pentru care nu se recomandă să îl consumi seara.

Trandafirul

Petalele de trandafir conservate pot diminua simptomele sindromului premenstrual și crampele menstruale. Uleiul de trandafir poate fi folosit pentru a calma alergiile sau astmul, furia și depresia. De asemenea, poate fi de un real folos pentru alungarea durerilor de cap.

Urzica înțepătoare

Urzica este cunoscută pentru proprietățile ei antiinflamatorii. Totodată, poate fi folosită ca remediu pentru mâncărime și ochi roșii.

Usturoiul

Folosirea regulată a usturoiului este asociată cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că usturoiul favorizează creşterea nivelului de HDL-Colesterol (colesterolul bun) şi scăderea celui de LDL-Colesterol (colesterol rău) şi a trigliceridelor. Usturoiul ajută la scăderea presiunii sanguine, fiind recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Are un rol important în prevenirea cancerului prin creşterea nivelului de glutation transferază – o enzimă hepatică având rol de detoxifiere a celulelor hepatice. Cercetătorii chinezi au demonstrat recent că rata cancerului gastric este mai ridicată la persoanele care nu mănâncă usturoi. Acesta are efecte antifungice şi antivirale şi acţionează asupra unor bacterii rezistente la antibiotice.

Ginkgo biloba

Extractul de ginkgo biloba îmbunătăţeşte vederea, acţionând asupra microcirculaţiei de la nivelul ochilor. Aceste beneficii au fost demonstrate ştiinţific la pacienţi cu degenerescenţă maculară, o degradare a vederii cauzată de îmbătrânirea vaselor de sânge care asigură funcţionarea ochilor. Peste 280 de studii au arătat rolul extractului de ginkgo biloba în prevenirea unor afecţiuni cum ar fi vertigo, anxietate, tulburări ale urechii interne, tulburări de memorie sau de concentrare, tulburări neurologice, depresie, tulburări ale circulaţiei periferice. Extractul îmbunătăţeşte fluxul de sânge la nivelul inimii, creierului, în ţesuturi şi organe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS