3.4 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRidichiile sunt gustări sănătoase, pline de vitamine

Ridichiile sunt gustări sănătoase, pline de vitamine

Ridichiile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume cu foarte puţine calorii, care pot fi consumate fără griji în curele de slăbire. Pe lângă vitaminele C, B6 şi K, ridichiile mai conţin potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan şi sodiu, minerale care asigură buna funcţionare a organismului.

Câteva ridichi servite între mese îţi pot ţine în frâu senzaţia de foame, astfel că nu vei mai fi tentat să mănânci tot felul de alimente nesănătoase. În plus, îţi asigură cel puţin 14% din necesarul de vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi şi oferă organismului protecţie împotriva răcelilor de sezon.
Totodată, vitamina C previne îmbătrânirea prematură a celulelor. Un alt rol important al vitaminei C este acela de producere a colagenului, o proteină care asigură elasticitate pielii şi vaselor de sânge, protejându-te astfel de apariţia mult temutelor riduri. Ridichile sunt foarte bune şi în cura de slăbire. 100 de grame de ridichi au doar 15 calorii. În acelaşi timp, au 0,6 g de proteine, 2,6 g de glucide, 0,3 g de lipide, dar şi multe fibre, extrem de importante pentru organism.

Mențin sănătatea rinichilor și a ficatului

Conform studiilor realizate în ultimii ani, ridichile roșii au o acțiune diuretică și conțin substanțe care mențin sănătatea rinichilor și sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roșii contribuie la detoxifierea ficatului și la prevenirea bolilor hepatice.

Și frunzele de ridichii sunt bune

Cei mai mulți dintre noi aruncă frunzele de ridichii și folosesc doar rădăcina, însă și acestea au beneficii terapeutice și se pot adăuga în supe și salate datorită conținutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 și C) și de compuși sulfuroși, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoză.

Remediu natural împotriva infecţiei cu Candida

Ridichile ar putea avea proprietăţi antimicotice, datorită unei proteine numite RsAFP2, despre care unele studii arată că ar duce la distrugerea ciupercilor care cauzează candidoza. De asemenea, e posibil ca ridichile să aibă un efect benefic şi asupra sistemului reproducător, ferindu-le pe femei de diverse afecţiuni ginecologice şi îmbunătăţind astfel fertilitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS