Detoxifierea organismului este important să apară la trecerea dintre sezoane. Se poate face prin includerea în dieta zilnică a produselor naturale și prin eliminarea alimentelor prăjite, a celor de tip fast-food și a semipreparatelor.
Acumularea toxinelor în organism influențează negativ atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Simptomele resimțite ar fi oboseală cronică, insomnie, sensibilitate crescută la anumite alimente sau substanțe chimice, dureri de cap sau boli cronice.
Printre produsele care ne pot ajuta în detoxifierea organismului se numără grepfrutul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, lămâia și varza. Grepfrutul, de exemplu, ajută la detoxifierea organismului, datorită vitaminei C și a antioxidanților.
Detoxifierea organismului înseamnă curăţarea lui şi asigurarea substanţelor nutritive, din interior spre exterior. Procesul de detoxifiere este considerat cheia unui organism sănătos. Procesul de detoxifiere trebuie să înceapă cu înlocuirea sucurilor şi a băuturilor alcoolice cu apă. Apa hidratează organismul şi ajută procesul de detoxifiere. În acelaşi timp, şi ceaiul aduce numeroase beneficii. Acesta este bogat în antioxidanţi şi poate potoli senzaţia de foame. În cadrul curei de detoxifiere a organismului este necesar să conștientizăm obiceiurile alimentare nesănătoase și să le eliminăm treptat din dieta zilnică. Medicii recomandă consumul de cât mai multe fructe și legume, lactate, cereale, ouă și alte alimente bogate în proteine și fibre.
La ce te ajută o detoxifiere corectă
Eliminarea toxinelor din organism. Expunerea pe termen lung afectează metabolismul și rezistența sistemului imunitar. Toxinele sunt „găzduite“ în celulele și țesuturile organismului, inclusiv în creier.
Prevenirea bolilor cronice. Toxinele din mediul înconjurător determină apariția a numeroase boli. Deși organismul uman are un mecanism propriu de detoxifiere, de multe ori, acesta nu este suficient de puternic pentru eliminarea toxinelor și necesită ajutor.
Îmbunătățirea sistemului imunitar. Un sistem imunitar compromis crește sensibilitatea la boli și infecții. O detoxifiere regulată întărește rezistența organismului.
Pierdere în greutate. Toxinele pot influența capacitatea organismului de a arde grăsimile, astfel se pot acumula kilograme în plus. Diabetul, bolile de inimă și problemele de tensiune sunt direct influențate de greutatea corporală.
Încetinirea procesului de îmbătrânire prematură. Detoxifirea reduce cantitatea de radicali liberi din organism, precum și a metalelor grele, acestea fiind parțial responsabile pentru îmbătrânirea organismului. Detoxifierea crește capacitatea organismului de a absorbi nutrienți, antioxidanți și vitamine.
Îmbunătățirea calității vieții. În termeni simpli, organismul nu funcționează corespunzător când este încărcat de toxine. Simptomele frecvente sunt durerile articulare, migrenele, problemele digestive, dereglările de somn sau energia scăzută.
Prin piele se elimină o mare parte din toxine
În cura de detoxifiere, o atenție deosebită trebuie acordată și îngrijirii pielii pentru că prin piele se elimină o mare parte din toxinele acumulate în corp. Cel mai recomandat tratament este cel cu băi relaxante cu sare de mare, uleiuri esențiale cu proprietăți de detoxifiere (de lămâie, grepfrut) sau uleiuri vegetale de cocos sau de migdale.