1.7 C
Craiova
sâmbătă, 18 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateDe ce e bine să bei ceai verde

De ce e bine să bei ceai verde

Ceaiul verde este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant în afecţiunile cardiovasculare, reglează metabolismul, creşte imunitatea organismului, energizează organismul în cazurile de oboseală, asigură o bună funcţionare a ficatului şi a rinichilor, menține un ritm cardiac constant şi previne apariţia infecţiilor respiratorii şi digestive. Datorită conținutului bogat în antioxidanți, extractul de ceai verde este un ingredient esențial pentru produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii. Acesta protejează împotriva radicalilor liberi și are proprietăți hidratante.
De asemenea, ceaiul verde este un adjuvant în cazul sclerozei multiple, iar testele de laborator efectuate au demonstrat că utilizarea acestuia în timpul urmării unui tratament chimioterapeutic creşte eficienţa tratamentului.
În plus, ceaiul verde inhibă dezvoltarea celulelor tumorale, în special a celor de colon, rect, vezică urinară, esofag, pancreas şi stomac, fără să afecteze celulele sănătoase.

Principalele beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde

Efect antioxidant. Datorită conținutului bogat de polifenoli, ceaiul verde ajută la reducerea stresului oxidativ și a radicalilor liberi care au efecte negative asupra sănătății organismului. Totodată, ceaiul verde este ideal în curele de detoxifiere și slăbire.
Participă la creșterea ratei de metabolizare a organismului. Unele studii au arătat că ceaiul verde favorizează arderea grăsimilor și ajută la menținerea unei greutăți optime.
Protejarea sistemului cardiovascular. Compușii din ceaiul verde, în special catechina, protejează sistemul cardiovascular și scade riscul de apariție a bolilor de inimă.
Contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău“ LDL. Consumul de ceai verde, ca băutură sau sub formă de supliment alimentar cu extract de ceai verde, ajută la reglarea nivelului de colesterol. Mai exact, scade nivelul de colesterol „rău“ sau colesterol LDL din sânge, dar și nivelul trigliceridelor.
Scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2. Studiile au arătat că ceaiul verde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul de glucoză din sânge.
Îmbunătățirea funcțiilor cerebrale. Un studiu publicat de revista Psychopharmacology în anul 2014 a arătat că ceaiul verde îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, în special capacitatea de memorare, atenția sporită și viteza de reacție.
Ameliorarea unor boli de piele. Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și anticarcinogenice și poate ajuta la ameliorarea unor boli de piele, printre care psoriazis sau dermatită.
Îmbunătățirea sănătății dentare. Catechinele care se găsesc în ceaiul verde ajută la menținerea sănătății dentare. Mai exact, inhibă dezvoltarea bacteriei Streptococcus mutans și scade riscul de apariție a cariilor sau căderea dinților. În plus, ceaiul verde poate reduce respirația urât mirositoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS