Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor – deasupra oraşului Wuhan, potrivit mediafax.
Substanţa detectată de sateliţi deasupra oraşului Wuhan indică un scenariu sumbru şi susţine teoria muşamalizării adevărului.
Acest gaz este emanat după ce sunt arse materii organice – printre care şi cadavre umane -, resturi medicale sau combustibili fosili şi prezenţa lui în concentraţie ridicată susţine teoria conform căreia numărul real al deceselor cauzate de coronavirus este mult mai mare decât cel anunţat oficial. Un nivel ridicat de SO2 a fost detectat, de asemenea, în oraşul Chongqing, aflat şi el în carantină din cauza coronavirusului.
Expunerea prelungită la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave şi chiar moartea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „SO2 poate afecta sistemul respirator şi funcţia plămânilor”, potrivit OMS.
Regimul de la Beijing a ordonat incinerarea în crematorii a tuturor cadavrelor celor care au murit din cauza epidemiei.
În zona în care se afla lagărul Auschwitz, în timpul Holocaustului, persista un miros înţepător, provocat tot de emisiile de SO2 rezultate în urma arderii cadavrelor.
Crematoriile din Wuhan ard cadavre 24 de ore în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus, transmite The Epoch Times.
Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forţă de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale. Potrivit lui, cel puţin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează, de la acele spitalele în care sunt trataţi bolnavii. „Începând cu 28 ianuarie, 90% dintre angajaţii noştri lucrează 24/7… nu am putut merge acasă”, a declarat el.
Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.