8.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateSUUMC - bilanţ 2019: Serviciile medicale oferite au înregistrat o creştere de 21,56%, inclusiv la UPU

SUUMC – bilanţ 2019: Serviciile medicale oferite au înregistrat o creştere de 21,56%, inclusiv la UPU

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Florentina Ioniţă-Radu, a prezentat vineri misiunile instituţiei medicale, activităţile şi obiectivele de performanţă, accentuând necesitatea elaborării şi implementării unor proiecte strategice de dezvoltare a infrastructurilor critice, specifice medicinei militare – investiţia în resursa umană, tehnologie modernă şi IT, capabilităţi privind logistica şi clădirile, cercetare-dezvoltare şi inovare, potrivit agerpres.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe parcursul anului 2019, SUUMC a derulat mai multe campanii de educaţie pentru sănătate – „Medicina pe înţelesul tuturor”, „Iubeşte-ţi inima”, „Bisturiu la feminin”, „Pentru că ne pasă” – pentru care au fost realizate peste 350 de articole şi 15 materiale video.

De asemenea, au fost organizate evenimente ştiinţifice – „Congresul balcanic de medicină militară”, „Bucharest PancreaticFest 2019″”, workshopuri: ”Diagnosticele de nursing”, „Cardiologie 3D avansată”, „Situaţii de urgenţă în bolile sistemice”.

În ceea ce priveşte investiţiile, SUUMC a alocat fonduri pentru modernizarea/reamenajarea pavilioanelor, saloanelor, cabinetelor medicale şi a blocurilor operatorii.

Totodată, instituţia a alocat 65.500.000 lei pentru achiziţionarea de 960 de tipuri de echipamente medicale şi tehnice (sistem angiograf monoplan, CT 128 secţiuni, sistem de revascularizare cardiacă prin unde de şoc, aparat de radiologie digital cu radioscopie etc.).

Serviciile medicale oferite au înregistrat în 2019 o creştere de 21,56%, inclusiv la Unitatea de Primiri Urgenţe unde au fost 39.128 de prezentări.

Potrivit sursei citate, în sesiunea de admitere în rezidenţiat din decembrie 2019, un număr de 93 de medici rezidenţi militari şi civili au ales să desfăşoare stagiile de rezidenţiat în cadrul clinicilor din Spitalul Militar Central.

În anul 2020, se continuă proiectele de investiţie în resursa umană, pentru pregătirea profesională prin desfăşurarea de către medicii militari aflaţi în pregătire prin rezidenţiat a unor stagii de pregătire în specialitate în spitale militare din străinătate, universitare, recunoscute pe plan internaţional, conform curriculei de pregătire aprobate de Ministerul Sănătăţii, urmând ca ulterior aceste stagii să fie echivalate în România.

Totodată, se vor adăuga la pregătirea prin rezidenţiat a unor module de pregătire suplimentare în domeniul medicinii operaţionale.

În ceea ce priveşte digitalizarea medicinei, se continuă demersurile pentru: implementarea Sistemului Informatic de Telemedicină al Apărării (SITA), proiect elaborat de către Agenţia de Telemedicină, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul SUUMC, în colaborare cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), Studiul de Concept al SITA, continuarea colaborărilor, în calitate de membru instituţional, cu Societatea Internaţională pentru Telemedicină şi eHealth (ISfTeH – International Society for Telemedicine and eHealth).

La prezentarea bilanţului SUUMC pe 2019 a fost prezent şi secretarul de stat în MApN Simona Cojocaru.

Potrivit acesteia, Spitalul Militar va beneficia de tot sprijinul conducerii Ministerului Apărării Naţionale în asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură, pentru condiţiile de muncă ale personalului medical, astfel încât unitatea medicală să poată oferi pacienţilor militari şi civili servicii la standarde europene şi NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS