-1.1 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile fructelor pentru sănătate

Beneficiile fructelor pentru sănătate

Importanța fructelor în alimentație este uriașă. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sănătate, reducând riscul bolilor cronice. Fructele oferă nutrienți vitali organismului, ajutându-ne să ne menținem mereu în formă.

Fructele au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea sunt niște alimente-minune, conțin mulți nutrienți și puține calorii. Consumul de fructe poate reduce riscul bolilor de inimă și protejează organismul în fața dezvoltării unor forme de cancer. Fructele conțin, de asemenea, fibre, astfel reducând riscul dezvoltării diabetului de tip 1 si tip 2. Bogate în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și ajută funcțiile rinichilor. Fructele au o mare importanță atât în alimentație, cât și pentru sănătate. Ajută articulațiile, previn osteoporoza, ajută la menținerea unei greutăți stabile. Fructele vin la pachet cu numeroși nutrienți.
Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii ştiinţifice relevante.

Consumul de fructe, indicat celor care ţin dietă

Consumul de fructe este indicat în mod deosebit celor care ţin dietă pentru că unele au foarte puţin zahăr (zmeura, căpşunele şi piersicile), multe fibre (măceşele, nucile verzi şi fructul pasiunii). De asemenea, ajută la scăderea colesterolului (avocado este fructul numărul 1 în lupta cu acest inamic al sănătăţii şi siluetei). Unele fructe au foarte puţine calorii (pepenele roşu deţine locul fruntaş în acest top) şi multe proteine (caisele uscate, prunele şi strugurii).

Nu este recomandat să consumaţi fructe seara

Fructele nu sunt recomandate spre consum seara, după cină, deoarece pot favoriza depunerea kilogramelor. Cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele sunt citricele. Acestea ajută la arderea rapidă a grăsimilor şi detoxifiază organismul.
Consumul de fructe este cel mai indicat ca o gustare între micul dejun şi prânz sau între prânz şi cină. Pentru a vă menţine dantura curată şi sănătoasă este recomandat consumul unui măr, de preferat în coajă, pentru a beneficia la maximum de vitaminele şi nutrienţii din aceste minuni ale naturii.

Strugurii au conţinut caloric ridicat

Persoanele care doresc să mai pună câteva kilograme, dar într-un mod sănătos, fără să apeleze la junk-food, sunt sfătuite să consume mulţi struguri. Aceştia ajută la îngrăşat prin stimularea apetitului şi conţinutul caloric destul de ridicat. De asemenea, au proprietăţi antioxidante cu efect antiîmbătrânire, protejându-vă celulele şi ţesuturile de acţiunea periculoasă a radicalilor liberi.

Ananasul, puternic efect afrodisiac

Ananasul se află în topul fructelor cu cel mai puternic efect afrodisiac. Aviz celor care se ştiu cu probleme de natură sexuală!

Fructe care fac minuni pentru sănătate

Pepenele galben, caisele uscate, papaya, mango şi piersicile conţin vitamina A. Aceasta este esenţială pentru menţinerea sistemului respirator, îmbunătăţirea vederii, menţinerea sănătăţii pielii şi a mucoaselor.
Fisticul, alunele de pădure, bananele, avocado şi nucile au vitamina B6, importantă pentru menţinerea echilibrului psihic. De asemenea, aceasta ajută la înlăturarea oboselii, durerilor de cap şi stresului şi reglează colesterolul şi tensiunea arterială.
Vitamina C, cu o contribuţie importantă în prevenirea şi tratarea infecţiilor, o găsim în măceşe, kiwi, papaya, portocale.

Resurse importante de minerale şi antioxidanţi

Fructele sunt, de asemenea, resurse importante de minerale şi antioxidanţi, care ajută la hrănirea şi protecţia celulelor şi, implicit, a întregului organism.
Acestea se regăsesc din belşug în fistic (cea mai mare cantitate de zinc), roşii uscate (cea mai mare cantitate de licopen), smochine uscate (cea mai mare cantitate de calciu), caise uscate (cea mai mare cantitate de fier şi potasiu), migdale (cea mai mare cantitate de magneziu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS