Val de infectări cu COVID-19 în Craiova. Cazurile de infectare cu noul coronavirus iau amploare în rândul cadrelor medicale din Craiova. La ultimele testări, 19 angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ și șapte de la Spitalul Județean de Urgență au fost depistați cu COVID-19.
Noul coronavirus a dat iama în rândul cadrelor medicale din Craiova. Tot mai mulți angajați ai spitalelor din Bănie sunt confirmați pozitivi cu COVID-19, în urma testelor efectuate permanent în unitățile medicale. După ultimele testări, alți 19 angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ au fost depistați cu noul coronavirus. Numărul cazurilor de aici a ajuns, astfel, la 26, dacă adăugăm și cele șapte cazuri de la începutul săptămânii trecute.
Și la Spitalul Județean de Urgență au fost confirmate, zile trecute, șapte noi cazuri de infectări cu COVID-19. De altfel, în județul Dolj s-a înregistrat o explozie a numărului de cazuri de COVID-19, conform raportărilor din ultimele zile. De la șase cazuri noi la mijlocul săptămânii trecute, numărul lor a ajuns la 38 – vineri, 34 – sâmbătă și 24 – duminică. Cele mai multe cazuri sunt la Spitalul de Boli Infecțioase și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova.
Val de infectări cu COVID-19 în Craiova. Din 224 de teste efectuate la „Victor Babeș“, 26 au fost pozitive
La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ au fost efectuate, la sfârșitul săptămânii trecute, 224 de teste, dintre care 19 au ieșit pozitive.
„Am testat 224 de persoane, cadre medicale și personal TESA, iar 26 sunt pozitive. Adică 26 cu cele șapte cazuri de săptămâna trecută. Vineri am avut opt cazuri de coronavirus, iar sâmbătă niciunul. Se testează câte o tură de pe fiecare secție, iar acum am avut cele mai multe cazuri depistate cu COVID-19 de când a început pandemia. Dar am testat tot de pe secții, medici, rezidenți, asistente, plus personal TESA. Se lucrează 120 de probe pe zi, pentru angajații spitalului“, a precizat duminică, pentru GdS, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Craiova.
Acesta a mai menționat că spitalul lucrează la capacitate maximă, existând peste 150 de pacienți cu coronavirus internați. „Până acum au trecut prin spital 650 de persoane, 450 au fost externate, iar 16 au decedat. Cei decedați sunt pacienți din toată Oltenia, nu doar din Craiova“, a mai spus Adina Turcu.
Ea a adăugat că noile cazuri de infecție cu coronavirus din rândul personalului TESA și al cadrelor medicale au apărut după concedii. Revenind la personalul din spital confirmat cu COVID-19, șapte persoane au rămas în spital, o asistentă a avut nevoie de internare la Terapie Intensivă, iar restul (cei asimptomatici) sunt în carantină la domiciliu.
Val de infectări cu COVID-19 în Craiova. Recordul național de infectări a fost atins sâmbătă: 1.284 de cazuri
Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat un nou record de cazuri de coronavirus, la nivel național – 1.284. Dintre cazurile noi de persoane infectate cu COVID-19 raportate, 34 erau din județul Dolj. Duminică, numărul de cazuri a fost de 1.120, potrivit ultimei raportări. A fost însă stabilit un alt record, cel al internărilor la Terapie Intensivă: 351 de persoane.
Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până ieri, 2.187 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat, potrivit comunicării oficiale transmise de GCS.
În intervalul 25.07.2020 (ora 10.00) – 26.07.2020 (ora 10.00) au fost înregistrate 22 de decese (17 bărbați și 5 femei). Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și București.
6.662 de persoane internate la nivel național
Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, opt decese la categoria de vârstă 70-79 ani și trei la persoane de peste 80 de ani. 20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, după cum se precizează în informarea de ieri transmisă de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, în unitățile sanitare de profil numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.662.
Până ieri, la nivel național au fost prelucrate 1.102.901 de teste. Dintre acestea, 15.098 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. 8.679 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 6.419 la cerere. Pe teritoriul României, 2.062 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.665 de persoane se află în izolare instituționalizată. Totodată, 11.011 persoane se află în carantină la domiciliu, iar nouă sunt în carantină instituționalizată.
Val de infectări cu COVID-19 în Craiova. Cazuri de coronavirus și la DRDP Craiova
Mai mulţi angajaţi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova sunt infectaţi cu noul coronavirus. Testele au fost efectuate joia trecută şi au ieşit pozitive, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu.
„Au fost patru sau cinci cazuri de Covid-19 confirmate la Direcţia Regională de Drumuri Craiova. Testele au fost făcute joi şi au ieşit pozitive. A fost făcută deja ancheta epidemiologică. Contacţii celor infectaţi au fost introduşi în carantină, la domiciliu“, a afirmat vineri, pentru GdS, Ştefan Popescu.
Reprezentantul DSP Dolj a mai precizat că nu se pune problema de vreun focar de Covid-19 la Cummins Generator Technologies. Un angajat de aici a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în data de 22 iulie, el fiind internat imediat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
Focar de coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice
Potrivit DSP Dolj, un focar de coronavirus este la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde ar exista 15 cazuri confirmate, din cele 38 anunţate vineri. „Din cele 38 de cazuri anunţate vineri, 15 sunt de la căminul de bătrâni, din cei care sunt tesaţi la fiecare 14 zile. Persoanele sunt însă asimptomatice. În rest, vorbim de cazuri izolate, cel de la Cummins, cei de la DRDP, cei doi infectați de la clubul Universitatea Craiova, plus cazul de la Ford“, a explicat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Faptul că la Căminul de bătrâni este un focar de COVID-19 a fost confirmat și de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Craiova, Adina Turcu. La această unitate medicală ajung toate cazurile de infecție cu noul coronavirus confirmate. Zilele trecute de la căminul respectiv ar fi fost aduse 34 de persoane. „Dintre pacienții internați la noi zilele trecute și confirmați cu COVID-19, mulți sunt de la Căminul pentru Persoane Vârstnice. În ultima săptămână au fost 34 de astfel de cazuri“, a precizat Adina Turcu.