Un sondaj, la care au participat peste 3.000 de doctori din Rusia, arată că cei mai mulți medici sunt reticenţi la ideea de a-și administra vaccinul anti-Covid produs chiar de țara lor din cauza datelor insuficiente legate de acesta și a procedurii extrem de rapide prin care a fost testat și aprobat, relatează Reuters.
Vladimir Putin a prezentat, în această săptămână, vaccinul anti-Covid. Rusia este astfel prima țară din lume care pretinde că a omolgat un vaccin împotriva noului coronavirus. La finalul acestei luni ar urma să fie lansată campania de vaccinare a medicilor, pe bază de voluntariat.
Vaccinul, botezat „Sputnik V“, încă nu a parcurs toate testele finale
Vaccinul, botezat „Sputnik V“ în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS în 1957, încă nu a parcurs toate testele finale. Unii oameni de știință se tem că Rusia favorizează astfel propaganda în detrimentul siguranței cetățenilor.
Un sondaj la care au participat 3.040 de medici arată că 25% dintre aceștia nu sunt pregătiți să fie vaccinați
Un sondaj la care au participat 3.040 de medici și specialiști în domeniul sănătății publice, elaborat de aplicația „Doctor’s Handbook“ și citat vineri de RBC, arată că 25% dintre aceștia nu sunt pregătiți să fie vaccinați, în timp ce 24,5% ar fi gata să se supună procedurii. Doar o cincime dintre cei chestionați au declarat că ar recomanda vaccinul pacienților, colegilor și prietenilor.
Îndoielile lor sunt împărtășite de o serie de ruși care spun că se tem să încerce vaccinul, în vreme ce alții au preluat discursul guvernului și susțin că scepticismul internațional față de vaccin este cauzat de ”invidie”.
Vladimir Putin a susținut marți că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus
Vladimir Putin a susținut marți că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct de televiziunile rusești.
Numeroși cercetători străini și-au exprimat preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin
De notat că numeroși cercetători străini și-au exprimat recent preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin. Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel la respectarea „liniilor directoare și a directivelor clare“ în dezvoltarea acestor produse.
Vladimir Putin a afirmat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin.