Ministerul sud-coreean al Siguranţei Alimentelor şi Medicamentelor a anunţat astăzi că a aprobat efectuarea de teste clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59 al companiei biofarmaceutice sud-coreene Celltrion. Compania a cerut ca vaccinul să fie testat şi în alte cinci ţări, printre care şi România, anunţă agerpres, citând agenţia Yonhap.
Vaccinul CT-P59 a intrat în faza avansată de testare
Fazele a doua şi a treia ale testării acestui vaccin vor fi realizate după ce testele iniţiale întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive.
Următoarele faze ale testelor vor avea ca subiecţi persoane cu simptome moderate şi severe, ceea ce le va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19, precum şi siguranţa sa generală, a precizat ministerul sud-coreean.
Compania producătoare a cerut ca vaccinul să fie testat în alte cinci ţări
Testele din faza a doua vor fi întreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate. În faza a treia, în care vor fi implicaţi în jur de 270 de pacienţi, se va testa eficacitatea reală a CT-P59 contra infecţiilor virale, mai a indicat ministerul.
Compania Celltrion a anunţat că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat ca CT-P59 să mai fie testat clinic în SUA, România şi alte trei ţări, în cadrul eforturilor de găsire a unor substanţe de tratament viabile pentru combatarea pandemiei.
Tot astăzi, agenţia naţională sud-coreeană pentru teste clinice a informat că Seulul a aprobat 23 de teste clinice diferite pentru substanţe candidate pentru tratarea COVID-19. Dintre acestea, 21 sunt medicamente şi două sunt potenţiale vaccinuri.