4 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS: Una din 10 persoane e posibil să fi contractat deja COVID-19

OMS: Una din 10 persoane e posibil să fi contractat deja COVID-19

Aproximativ una din zece persoane este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că marea majoritate a populaţiei lumii rămâne în continuare vulnerabilă la boala COVID-19 provocată de acest virus, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Sute de milioane de persoane ar fi putut fi astfel infectate deja cu noul coronavirus, mult mai multe în comparaţie cu bilanţul actual, de aproximativ 35 de milioane, potrivit news.trust.org.

”Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.

Chiar dacă numărul real al cazurilor este probabil mult mai mare decât cifrele raportate, estimarea OMS înseamnă că marea majoritate a oamenilor nu au anticorpi şi continuă să fie în pericol de a contracta COVID-19, a subliniat oficialul din cadrul OMS.

”Ne îndreptăm în prezent spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”’, a spus Ryan.

Misiune OMS în China

OMS și alți experți au declarat că virusul, despre care se crede că a apărut pe o piață alimentară din orașul Wuhan din centrul Chinei la sfârșitul anului trecut, este de origine animală. OMS a prezentat o listă de experți care să participe la o misiune internațională în China pentru a investiga originea, a spus Ryan, fără a oferi detalii. Secretarul asistent american pentru sănătate, Brett Giroir, a declarat că este esențial ca cele 194 de state membre ale OMS să primească „actualizări periodice și în timp util, inclusiv termenii de referință pentru acest grup sau pentru orice misiune de teren, astfel încât să putem să ne angajăm cu procesul și să fim încrezători în rezultatele „.


Secretarul asistent american pentru sănătate, Brett Giroir, a declarat că este esențial ca cele 194 de state membre ale OMS să primească „actualizări periodice și în timp util, inclusiv termenii de referință pentru acest grup sau pentru orice misiune de teren, astfel încât să putem să ne angajăm cu procesul și să fim încrezători rezultatele”.

Germania, vorbind pentru UE, a declarat că misiunea de experți ar trebui să fie desfășurată în curând, Australia susținând, de asemenea, o investigație rapidă. Între timp, Alexandra Dronova, ministrul adjunct al sănătății din Rusia, a cerut o evaluare a repercusiunilor juridice și financiare ale administrației Trump care anunța retragerea SUA de la OMS în iulie viitoare. Statele Unite nu vor plăti aproximativ 80 de milioane de dolari pe care îi datorează OMS și vor redirecționa în schimb banii pentru a ajuta la plata facturii sale din New York, a declarat un oficial american în 2 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS