2.6 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCE anunță semnarea unui contract cu Pfizer-BioNTech, după anunțul despre vaccinul anti-COVID

CE anunță semnarea unui contract cu Pfizer-BioNTech, după anunțul despre vaccinul anti-COVID

În curând, Comisia Europeană (CE) va semna un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a precizat ieri Ursula von der Leyen, șefa CE.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%, potrivit Digi24.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. Până acum, însă, nu a fost semnată o înțelegere.

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter. Aceasta a catalogat anunțul ca „vești bune”.

Cu câteva minute mai devreme, un important parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul UE a spus că un acord este iminent. „Conform informaţiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus Peter Liese.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer/BioNTech.

Pfizer și partenerul german BioNTech au anunțat ieri că vaccinul experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni.

Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.

În prezent, aproape 20 de vaccinuri sunt în ultimele faze de testare și au avut rezultate promițătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS