4 C
Craiova
vineri, 27 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDecizia în legătură cu autorizarea vaccinului de la Moderna, amânată în Europa

Decizia în legătură cu autorizarea vaccinului de la Moderna, amânată în Europa

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni seara, la Amsterdam, că amână până miercuri decizia cu privire la recomandarea utilizării unui al doilea vaccin împotriva COVID-19, cel al companiei americane Moderna, care a fost aprobat deja în Statele Unite și Canada încă din decembrie.

Un comitet de experţi EMA s-a reunit luni, cu două zile mai devreme decât era planificat iniţial, pentru a discuta despre aprobarea vaccinului dezvoltat de firma americană Moderna. Potrivit participantului olandez la acest comitet, unele întrebări legate de acest vaccin rămân deschise, scrie agenția dpa, citată de Agerpres.

EMA nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului

EMA nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri.

După ce EMA recomandă vaccinul, Comisia Europeană trebuie să îl aprobe în mod oficial, etapă care nu ar trebui să ia mult timp şi este considerată o formalitate. 

Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin de la Moderna

Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin de la Moderna. Este vaccinul cu care în Statele Unite a fost vaccinată Kamala Harris, vicepreședintele ales, în timp ce președintele ales, Joe Biden, a fost vaccinat cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

EMA a autorizat în decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech

EMA a autorizat în decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, deocamdată singurul folosit în Uniunea Europeană.

Vaccinul Moderna ar putea pune mai puține probleme în ce privește distribuția

Vaccinul Moderna ar putea pune mai puține probleme în ce privește distribuția pentru că deși folosește același principiu – injectarea codului genetic al virusului pentru a provoca un răspuns imun – el poate fi depozitat și rămâne stabil la o temperatură de -20 de grade pe o perioadă de șase luni, ceea ce ar însemna că poate fi depozitat în congelatoare obișnuite.

Moderna ar urma să-și deschisă o fabrică în Elveția, unde ar putea produce 800.000 de doze de vaccin zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS