2 C
Craiova
joi, 21 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVIDEO. SJU Craiova: Pacienţii care necesită intervenţii de urgenţă nu au, în prezent, loc la ATI non-Covid

VIDEO. SJU Craiova: Pacienţii care necesită intervenţii de urgenţă nu au, în prezent, loc la ATI non-Covid

-

Nu doar sectorul de terapie intensivă Covid este ocupat în totalitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, ci şi secţia ATI non-Covid. Ce se întâmplă, atunci, cu pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă? Unde vor fi ei trataţi dacă nu există niciun loc disponibil de terapie? Covârşit, spitalul nu are soluţii de moment.

Operaţiile care se pot temporiza vor fi amânate, spune dr. Geormăneanu. Iar atunci când va apărea situaţia unui pacient care necesită terapie intensivă după o intervenţie de urgenţă, se va lua o decizie la faţa locului.

„Vom analiza situaţia şi vom decide la momentul respectiv. Reevaluăm pacienţii şi vom vedea. Dacă unul dintre ei se simte mai bine, ar putea fi mutat în altă secţie”, a declarat directorul medical, confirmând că în acest moment este o provocare pentru spital să asigure chiar şi serviciile medicale de urgenţă. „Este foarte greu să rezolvăm urgenţele care se adresează direct spitalului nostru”, precizează dr. Cristiana Geormăneanu. Pe lângă acestea, unitatea medicală se confruntă şi cu pacienţi gravi trimişi de alte spitale.

„Este depăşită atât resursa materială, cât şi resursa umană”

Pe lângă secţia Covid şi secţia non Covid, unde 24, respectiv 23 de pacienţi sunt ventilaţi mecanic în acest moment, sunt ocupate şi toate cele 14 paturi cu sursă fixă de oxigen din izolatorul Covid de la parterul Clinicii de Cardiologie. În total, 21 de pacienţi sunt internaţi în izolator. Situaţia este una fără precedent.

„Este depăşită atât resursa materială, cât şi resursa umană”. Este un consum mare de oxigen. Sunt probleme cu care niciodată nu s-a mai confruntat spitalul. Reţeaua de distribuţie a oxigenului este veche şi nu poate face faţă consumului actual, necesarului actual de oxigen. Soluţia trebuie căutată, biroul tehnic al spitalului nostru este în acest moment preocupat de găsirea unei soluţii. Procesul de realizare a unei alte reţele de distribuţie a oxigenului ar putea dura 2-3 săptămâni”, spune directorul medical.

Clinica de terapie intensivă trebuie extinsă cu încă 5 paturi, dar din cauza limitei consumului de oxigen, acest lucru nu este deocamdată posibil, a mai declarat dr. Cristiana Geormăneanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat lovit de o mașină în centrul orașului Târgu...

Un bărbat a fost rănit după ce joi seară...

ȘTIRI GdS