12.8 C
Craiova
joi, 9 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateCombinația de anticorpi sintetici contra Covid-19 dezvoltată de Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu 81%

Combinația de anticorpi sintetici contra Covid-19 dezvoltată de Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu 81%

Combinația de anticorpi sintetici contra Covid-19 dezvoltată de Regeneron a redus riscul de infecție simptomatică cu coronavirus cu 81% la cei aflați în aceeași casă cu o persoană bolnavă de Covid-19, a informat luni Roche, companie parteneră a Regeneron.

”Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche, conform Reuters.

”Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab, care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, potrivit sursei citate.

Testele clinice au implicat 1.505 voluntari

Testele clinice au implicat 1.505 voluntari care nu erau infectați cu Sars-Cov-2, dar trăiau în aceeași locuință cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Acest ”cocktail” de anticorpi poate fi deja folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite

Acest ”cocktail” de anticorpi poate fi deja folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite, dar nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Regeneron poate fi folosit pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus în anumite condiții

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus în anumite condiții.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

EMA afirmă că decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19.

Majoritatea efectelor secundare au fost ușoare sau moderate

În ceea ce privește efectele secundare majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate, afirmă agenția.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat fostului președinte american Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS