-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum tratezi părul deteriorat cu ingrediente naturale

Cum tratezi părul deteriorat cu ingrediente naturale

Căldura excesivă a uscătorului, a periilor cu aer cald sau a plăcilor de îndreptat părul pot avea efecte devastatoare asupra podoabei capilare. Firele de păr se degradează, se pot electriza uşor, iar părul are un aspect deteriorat, nesănătos. Însă putem preveni acest lucru dacă aplicăm periodic tratamente la îndemână, precum o mască din ingrediente naturale pe care o putem pregăti imediat acasă.

Iată câteva idei de îngrijire a părului deteriorat sau fragil.

Mască de păr cu ulei de ricin

Uleiul de ricin e recomandat în special atunci când te confrunţi cu o cădere masivă a părului sau când firul de păr se rupe uşor. Masca de păr cu ulei de ricin este foarte uşor de preparat. Amestecă o sticluţă de ulei de ricin cu un gălbenuş de ou, o lingură de măsline şi puţină zeamă de la o lămâie. Aplică masca pe părul uscat şi las-o să acţioneze timp de cel puţin o oră, apoi clăteşte bine.

Mască pentru părul uscat şi decolorat

Mierea de albine este un tratament minune pentru părul uscat ca urmare a vopsirii sau a decolorării excesive, precum și a folosirii regulate a aparatelor de styling pe bază de căldură (uscător de păr, ondulator sau placă). Tratamentul oferă hidratare în profunzime, dar și repară semnele degradării părului, chiar de la rădăcină, fără a-l îngrășa.

Vei avea nevoie de: o lingură de miere de albine lichidă, un ou, o lingură de oțet de mere.
Amestecă toate ingredientele într-un bol, până obții o pastă omogenă. Poți dubla sau înjumătăți cantitățile ingredientelor, în funcție de lungimea părului tău (cantitățile menționate mai sus se aplică unui păr mediu). Aplică tratamentul, de la rădăcină, și lasă-l să acționeze timp de 30-40 minute. Tratamentul este potrivit tuturor tipurilor de păr.
Mierea se poate folosi şi în combinaţie cu uleiul de măsline.

Tratament exfoliant, potrivit pentru părul cu mătreaţă

Un tratament revigorant, util şi pentru persoanele cu probleme ale scalpului, este cel pe bază de ulei de cocos. Acesta revigorează scalpul și hidratează lungimile în profunzime. Ajută dacă suferi de mătreață, deoarece exfoliază cu blândețe straturile de celule moarte de la suprafața scalpului.
Vei avea nevoie de: 2 linguri de ulei de cocos nerafinat, 4 lingurițe de zahăr brun, 5 picături de ulei esențial de mentă. 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Amestecă bine toate ingredientele, până când obții o pastă omogenă, fără cocoloașe. Ai grijă, însă, să nu se topească granulele de zahăr. Cu ajutorul buricelor degetelor, aplică amestecul, treptat, pe toată suprafața scalpului, apoi masează-l cu blândețe, timp de 1-3 minute, la fel cum ai proceda cu un scrub facial. Ce rămâne din tratament, aplică pe lungimea părului. Odată ce întreg tratamentul se află pe păr, prinde-ți părul într-un prosop tip turban și lasă-l să acționeze maxim 15 minute, după care te poți spăla cu produsele de păr pe care le folosești de obicei.

Zahărul brun va ajuta la decongestionarea scalpului și la exfolierea celulelor moarte, în timp ce uleiul de cocos hidratează în profunzime și are efect antiinflamator, grație acizilor grași pe care îi conține. Uleiul esențial de mentă promovează buna circulație sanguină la nivelul scalpului, în timp ce uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antifungice, antimicrobiene și antibacteriene.

Ouă pentru un păr sănătos şi strălucitor

Oul conţine aminoacizii de care corpul are nevoie pentru a funcţiona corect. De asemenea, proteinele pe care le conţine, cât şi vitaminele şi mineralele, sunt esenţiale pentru calitatea structurii firului de păr. Printre acestea, amintim vitamina A, vitamine din complexul B, fierul, zincul sau acidul folic.

Pentru a obţine o mască excelentă pentru păr, tot ce trebuie sa faci este sa baţi două ouă şi să le aplici pe părul uscat şi curat, masând uşor. Părul se va întări, dar este normal ca oul să aibă efectul acesta. Păstrează masca timp de 30 de minute, după care clăteşte-te foarte bine cu apă caldă.
Dupa ce ai dat jos compozitia, ai sa observi că părul pare mai „plin” şi este mai strălucitor ca înainte. De asemenea, şi scalpul are numai de câştigat, deoarece oul are rolul de a întări rădăcina firelor, contribuind şi la procesul de regenerare.

Uleiul de măsline, un elixir pentru păr

Prin acţiunea sa, uleiul de măsline poate să prevină, dar şi să combată deteriorarea firului de păr. Rădăcinile devin mai puternice şi mai stabile, numărul de fire pierdute reducându-se semnificativ.
Este suficient să aplici pe toată lungimea parului, cât şi pe scalp, o cantitate suficientă de ulei de masline şi să laşi să acţioneze măcar 20 de minute. Indicat ar fi să acoperi părul cu o folie de plastic. Vei constata efectele încă de la prima utilizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS