0.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAgențiile de sănatate din SUA: Nu este nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid

Agențiile de sănatate din SUA: Nu este nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid

Persoanele care sunt complet vaccinate nu au nevoie de o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, spun oficiali americani din domeniul sănătății și al medicamentelor. „Suntem pregătiți pentru dozele de rapel dacă și când știința demonstrează că sunt necesare”, au transmis într-o declarație comună FDA și CDC.

Agențiile au transmis că cei care sunt vaccinați sunt protejați și de noile variante, inclusiv varianta Delta care este în creștere. Dar i-au îndemnat pe americanii care nu au fost încă vaccinați să se imunizeze.

„Oamenii care nu sunt vaccinați rămân în pericol. Practic, toate spitalizările și decesele Covid-19 sunt printre cei care nu sunt vaccinați”, se menționează în comunicatul citat de NBC News.

Virusul a ucis peste 4 milioane de oameni din întreaga lume într-un an și jumătate de când a fost declarată pandemie. SUA ocupă primul loc cu cel mai mare număr de decese raportate, cu peste 600.000, urmate de Brazilia și India.

Pfizer a solicitat autorizația pentru a treia doză

Pfizer a anunțat joi că va solicita autorizația pentru a treia doză de vaccin. Potrivit companiei, o a treia doză de vaccin, administrată la șase luni de la cea de-a doua, sporește imunitatea împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta. „Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile.

Un alt studiu, realizat luna trecută de AstraZeneca, indica necesitatea celui de-al treilea vaccin. Totodată, Rusia și Turcia au început administrarea unei a treia doze din serul Sputnik, pentru a crește protecția în fața tulpinii Delta.

Agențiile SUA au declarat că vor continua să studieze vaccinurile.

FDA, CDC și Institutele Naționale de Sănătate „sunt angajate într-un proces riguros bazat pe știință pentru a stabili dacă sau când ar putea fi necesar un rapel”, au transmis agențiile. „Acest proces ia în considerare datele de laborator, datele studiilor clinice și datele din analiza pe cohortă – care pot include date de la anumite companii farmaceutice, dar nu se bazează exclusiv pe aceste date. Continuăm să examinăm orice date noi pe măsură ce devin disponibile și vom păstra public informat. „

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS