-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUnui bărbat i-a curs lichid cefalorahidian timp de 9 luni după un test COVID

Unui bărbat i-a curs lichid cefalorahidian timp de 9 luni după un test COVID

Unui bărbat din Cehia i-a curs lichid cefalorahidian timp de 9 luni după un test COVID-19, pe care l-a efectuat în martie anul trecut. Bărbatul i-a curs nasul timp de 9 luni de zile până a descoperit că simptomul nu era cauzat de alergii, cum credea, ci era lichid cefalorahidian, potrivit Live Science.

Bărbatul din Cehia s-a testat pentru COVID-19 cu un test antigen nazal după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19, potrivit unui studiu de caz publicat joi (9 septembrie) în revista medicală JAMA Otolaryngology.

Testul bărbatului a ieșit negativ dar ulterior acestuia a început să îi curgă nasul doar din nara dreapta. Simptomul, despre care pacientul a crezut în mod eronat că se datorează alergiilor, a persistat 9 luni de zile înainte ca acesta să meargă la medic în luna decembrie a anului trecut.

O tomografie computerizată a dezvăluit că bărbatul avea o rană la platoul cribriform, un os care separă cavitatea nazală de creier.

Scurgere de lichid cefalorahidian

Acesta a fost diagnosticat cu o scurgere de lichid cefalorahidian (LCR), o afecțiune rară gravă în care lichidul care protejează creierul și măduva spinării se scurge prin nas.

Scurgerile LCR sunt periculoase deoarece ele pot crește riscul de a dezvolta meningită, o infecție a membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării.

Însă pacienții pot suferi de o scurgere LCR timp de ani de zile înainte de a dezvolta simptome periculoase.

În cazul bărbatului din Cehia, scurgerea LCR a fost o complicațe extrem de rară a administrării testului antigen nazal în care un angajat sanitar prelevă o mostră de țesut din zona nasului care face legătura cu partea superioară a gâtului.

Asemenea teste pot fi inconfortabile însă nu ar trebui să fie dureroase.

Deși aceste teste au fost folosite ca metodă principală de testare rapidă la începutul pandemiei, utilizarea lor a devenit tot mai puțin comună după dezvoltarea unor alte teste mai puțin invazive care folosesc mostre prelevate din alte zone ale nasului, potrivit The Conversation.

Este de asemenea important de notat că în întreaga lume au fost raportate doar o mână de cazuri de scurgeri LCR asociate testării pentru coronavirus deși miliarde de astfel de teste au fost administrate de la izbucnirea pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS