4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateChina a aprobat de urgență primul său medicament anti-COVID

China a aprobat de urgență primul său medicament anti-COVID

Autoritatea chineză pentru medicamente a aproba de urgență primul tratament specializat împotriva Covid-19, găsit în studiile clinice pentru a reduce semnificativ spitalizările și decesele în rândul pacienților cu risc ridicat, potrivit France24.

Într-o notificare publicată miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului din China a declarat că a acordat „aprobarea de urgenţă” pentru un tratament chinez împotriva COVID-19 pe bază de anticorpi monoclonali.

Tratamentul, administrat prin injectare, a fost dezvoltat în comun de prestigioasa Universitate Tsinghua din Beijing, Spitalul No.3 din Shenzhen (sud) şi compania Brii Biosciences. Studiile clinice au arătat că tratamentul poate reduce cu 80% spitalizările şi riscul de deces la pacienţii fragili, potrivit Universităţii Tsinghua. Potrivit presei locale, tratamentul a fost utilizat la pacienţii infectaţi în timpul recentelor valuri epidemice de COVID-19.

Chinezii vaccinați cu seruri fabricate local

China dispune de mai multe vaccinuri produse pe plan intern cu rate de eficacitate mai mici decât cele dezvoltate în străinătate. Două vaccinuri produse de Sinovac şi Sinopharm sunt recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Ţara asiatică, unde metropola chineză Wuhan (centru) a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19, a eradicat practic contagiunea recurgând la măsuri radicale: închiderea graniţelor, controale stricte de circulaţie, izolări.

China, care nu a autorizat niciun vaccin dezvoltat în străinătate, afirmă că a vaccinat peste 70% din populaţia sa cu seruri fabricate local. Cu toate acestea, ţara s-a confruntat în ultimele luni cu focare sporadice de coronavirus. China a raportat joi 83 de noi contaminări cu COVID-19 la nivel naţional.

Vaccinurile chineze, mai slabe decât celelalte

China este cea mai recentă care a aprobat tratamente similare pentru Covid-19, autorităţile de reglementare britanice săptămâna trecută autorizând, de asemenea, un tratament cu anticorpi.

Autoritățile sanitare din UE au aprobat și pastile pentru utilizare de urgență – implicând medicamente antivirale care încetinesc boala prin reducerea capacității virusului de a se reproduce în organism.

Deși pastilele sunt mai ușor de utilizat, cel mai eficient tratament pentru Covid în prezent implică anticorpi monoclonali, care sunt administrați prin picurare.

China are, de asemenea, mai multe vaccinuri aprobate condiționat, dar ratele lor de eficacitate publicate sunt în urmă față de vaccinurile rivale dezvoltate în alte țări.

Un studiu al Universității Chineze din Hong Kong, publicat luna trecută, a constatat că persoanele inoculate cu vaccinul BioNTech aveau niveluri semnificativ mai mari de anticorpi decât Sinovac din China, adăugându-se la alte două studii din Hong Kong și continent care au produs date similare.

Studiul a constatat că răspunsul celulelor T – celulele albe din sânge care își amintesc cum să lupte împotriva bolii – a rămas puternic la pacienții cu Sinovac.

Hong Kong a început să ceară rezidenților care au fost vaccinați cu Sinovac să ia un al treilea rapel pentru a-și crește nivelul de protecție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS